ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika en Swaziland 2013

Dit jaar is voor ons allebei een bijzonder jaar. We gaan voor het eerst sinds we samen zijn niet samen op reis maar allebei apart van elkaar met onze vaders. Suzanne gaat met haar vader de trans Mongolië expres doen met een verlenging door China. En ik ga met mijn vader een rondreis door Zuid-Afrika maken. Voor allebei onze vaders een droom reis die werkelijkheid word en voor iedereen een bijzondere ervaring.

Op dit gedeelte van de site vind je het verslag van de reis die Guido met zijn vader Willie maakte door Zuid-Afrika. De reis kreeg vlak voor vertrek ook nog eens een extra emotionele waarde toen bleek dat de broer van Guido’s vadervlak voor vertrek overleed. Uiteindelijk besloten we om de reis toch door te laten gaan en gedurende de reis hebben we nog regelmatig aan hem gedacht.

We vertrokken op 14 mei 2013 en kwamen terug op 1 mei. Suzanne en haar vader vertrokken 2 dagen later en bleven een week langer weg. Een bijzonder afscheid waarvan we vooraf nooit hadden gedacht dat het zo moeilijk zou zijn.

De reis die we maakte door Zuid-Afrika stond volledig in het teken van natuur en rust. De reis was door Guido volledig zelf geregeld via internet. Vlucht, huurauto en overnachtingen alles bleek vooraf prima zelf te regelen en daardoor werd ook nog eens erg veel geld bespaart. Ga snel naar dag 1 als je meer wilt weten over deze bijzondere reis!

Hier onder vind je alvast een overzicht van wat wij elke dag gedaan hebben, als je op de betreffende dag klikt ga je rechstreeks naar die pagina. Helemaal onder aan de pagina vind je een route kaart met de volledige route die wij afgelegd hebben tijdens deze reis. Op de volgende pagina’s kan je van dag tot dag onze belevenissen zien en lezen.

Dag 1 & 2 : Amsterdam -> Frankfurt -> Johannesburg -> Bergville
Dag 3 : Royal natal national park
Dag 4 : Bergville -> Mpila camp (Hluhluwe/Imfolozi)
Dag 5 : Mpila camp -> Hluhluwe/Imfolozi -> st. Lucia
Dag 6 : iSiamgaliso wetland park
Dag 7 : st Lucia -> Hlane royal national park (Swaziland)
Dag 8 : Hlane -> Skukuza restcamp (Kruger national park)
Dag 9 : Kruger national park
Dag 10 : Skukuza restcamp -> Lower sabie restcamp (kruger national park)
Dag 11 : Kruger national park
Dag 12 : Lower sabie restcamp -> Letaba restcamp (kruger national park)
Dag 13 : Kruger national park
Dag 14 : Letaba restcamp -> Kruger national park -> Blijderivier poort -> Moholoholo -> Hoedspruit
Dag 15 : Hoedspruit -> Panorama route -> Graskop
Dag 16 : Graskop -> Johannesburg
Dag 17 & 18 : Johannesburg -> Frankfurt -> Amsterdam

Volgende pagina