ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  9  //  Middelburg -> Kimberley

Vandaag hebben we een echte reisdag gepland. Omdat we heel graag naar kaapstad willen moesten we ergens een lange afstand overbruggen en dat was dus vandaag.

We hadden afgelopen nacht een prachtige kamer en een super goed restaurant erbij in middelburg echter kwamen we ook 1 nadeel tegen. De kamers waren echt super gehorig! Jammer genoeg hadden we ook zeer luidruchtige buren die tot in de nacht de tv hard aan hadden, hard praten en vreemde geluiden produceerde die niet afkomstig waren van de tv die op een adult channel stond. Kortom Suus slaapt zoals gewoonlijk overal doorheen en ik heb de halve nacht wakker gelegen.

Het dak van ons huisje was gemaakt van ijzeren golfplaten en als daar een vogel flink op tekeer gaat ben ik om half 6 toch weer wakker. Ik kijk even op mijn telefoon om te zien hoelaat het is en de eerste reactie is om verder te slapen. Echter zie ik door het gordijn ineens iets waar mijn fotografie hart sneller van gaat kloppen. Ik kijk even door het gordijn en meteen spring ik uit bed. Een knal rode zonsopkomst en een nevel boven het meertje voor onze kamer. Weinig geslapen of niet deze kans kan ik niet laten liggen! Helaas is een groot deel van de nevel al opgetrokken als ik eenmaal aagekleed ben maar ik vermaak me prima!

Als na een half uur het mooiste moment wel voorbij is kruip ik weer terug in bed. Als we uit bed komen wacht ons een ondbijt aan de rand van het meertje onder een prachtige boom met vogeltjes. Een prachtig uitzicht en een heerlijke ochtend. Dit moet wel het meest relaxte ontbijd ooit geweest zijn dat ook nog een heerlijk was! Uiteindelijk vertrekken we veel later dan gepland richting Kimberley wat toch echt op zes en half uur rijden van hier ligt.

Over de weg erheen valt eigenlijk niet zoveel te vertellen. Het is een niks zeggende weg zonder bijzonderheden en weinig spectaculair landschap. Als we in Kimberley aankomen worden we heel vriendelijk onthaald in wederom een fantastisch hotel. De kamer die de dame ons eigenlijk wilt geven vind ze zelf niet goed genoeg omdat het er een beetje muf ruikt naar haar mening. We krijgen dus een andere kamer en dat is me toch een upgrade! Dit moet haast wel 1 van de mooist, al dan niet de mooiste kamer zijn waar we ooit overnacht hebben. Het is een typisch ouderwets landhuis sfeertje vol authentieke details. Een mega groot bed, walk in clossed en een enorme badkamer. Dit soort upgrades willes we altijd wel hebben!

We hebben vandaag zin in makkelijk eten en vragen of er ergens een fast food restaurant zit. De vrouw geeft ons een folder van MR D, dit is een bezorgservice die zelfs eten van de mc donalds komt bezorgen! Lui als we zijn maken we hier natuurlijk handig gebruik van! En dus zitten we met een zak mc donalds in deze mooit hotel kamer te eten.

Morgen wilden we eigenlijk naar Kamfers dam gaan. Een groot meer dat vol moet staan met Flamingos. Toen we er langs reden straks zagen we echter geen flamingos en dus vragen we bij het hotel hoe dat zit. De dame verteld dat het meer zo vervuild is geraakt door omliggende fabrieken dat de flamingos er eigenlijk niet meer komen. Daarbij is het water ook ontzettend smerig van kleur en is er veel criminele activiteit rond de parkeerplaats. Helaas maken verschillende hotels en touristen bureaus nog wel onterecht reclame om toeristen te trekken en dat is eigenlijk wel zonde. Erg veel is er al niet te doen in deze omgeving. Voor ons was het leuk geweest omdat we er toch in de buurt waren maar we slaan het nu lekker over. Morgen dus 1 stop minder op de planning als we naar Beaufort-west gaan.

Overnachting : Oleander guest house, Kimberley

Vorige pagina    Volgende pagina