ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  8  //  Lower sabie -> Middelburg

Zo we zijn weer online! Na een week zonder internet of telefoon verbinding zijn we weer helemaal back to earth! We kunnen iedereen aanraden eens je telefoon, laptop of tablet een week niet aan te raken. Geen facebook, geen email, geen whatsapp en niet ff dat laatste nieuws checken. Nee gewoon leuke dingen doen en niet afgeleid worden door al die multimedia! Het werkt echt enorm rustgevend kan ik jullie vertellen.

Vanochtend vertrokken we weer vroeg vanuit lower sabie. De auto was gepakt en we wilden iets vroeger bij de gate zijn zodat we als 1 van de eerste weg konden. Eenmaal bij de gate was deze al open... Nouja dan rijden we maar gewoon het park in! Suus komt meteen met een ingeving, het is vandaag 1 oktober en dan gaan de poorten een half uur eerder open en daar hadden we niet aan gedacht. Misschien achteraf ook geluk want op amper 2 kilometer buiten ons kamp staan een paar autos te kijken. Er blijkt een luipaard bovenop een rots te liggen en dus hebben we eindelijk onze big 5 compleet. Een prachtig dier dat ongelofelijk moeilijk te vinden is!

We rijden verder langs de rivier naar Skukuza en spotten binnen een uur de complete big 5! Waarom het de 5 dagen hiervoor niet lukte is een raadsel maar blijkbaar hebben we geluk vandaag. Vanuit Skukuza rijden we richting Berg en dal restamp. Onderweg zien we nog een luipaard en dit keer met 2 jonge erbij! Helaas krijgen we jongen slecht een paar tellen te zien en dan verstoppen ze zich weer in een rots.

Rondom berg en dal restcamp zien we eigenlijk echt helemaal niks bijzonders en dus rijden we richting de uitgang van het Kruger national park. Het waren weer 6 fantastische dagen vol met prachtige momenten en heel veel mooie herrineringen met of zonder fotos. In 2008 was het eerste dier dat we zagen in het Kruger park een olifant en dit is nu ook het laatste dier. We rijden ook nogeens door dezelfde gate het park uit als waar we ooit de eerste keer door het park naar binnen reden. Is dit dan een boek dan nu afgesloten gaat worden? Voor nu gaat het even dicht maar ik weet zeker dat we hier ooit nog weleens terug gaan komen!

Vanaf de malelane gate rijden we de N4 op richting johannesburg. Er word ontzettend veel aan de weg gewerkt en dit zorgt voor veel vertraging. We eindigen vandaag in Middelburg, nee niet de versie in Zeeland maar de versie hier in Zuid-Afrika. We hebben een schitterent hotel met heel mooi uitzicht op een werkelijk verschrikkelijk ver afgelegen plek. Niks meer doen dus dan lekker bijkomen van een week kruger national park en natuurlijk alle facebook, whatsapp en email berichten checken natuurlijk want we lopen een partij achter...haha

Overnachting : Rustique boutique hotel, Middelburg

Vorige pagina    Volgende pagina