ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  7  //  Lower sabie restcamp

Vanochtend rijden we om 6 uur weer de gate door het Kruger national park in maar helaas niet als eerste. Er stond al een behoorlijke rij te wachten toen wij aankwamen. Wij kiezen ervoor om de weg naar skukuza te rijden langs de sabie rivier. Deze weg ligt aan 1 kant langs de rivier bedding met mooi uitzicht en veel wildlife in de rivier en aan de andere kant vooral veel dorre droge bosjes.

Dor en droog dat is wat deze tijd van het jaar wel tekent. De regenbuien laten nog altijd op zich wachten en dus is werkelijk alles extreem droog en dood. Dit geeft wel mooi fotografische mogelijkheden omdat je vaak bijna een zwart wit foto hebt met slechts de kleur van een dier erin. We zien op een gegeven moment een aantal hyeanas en eentje rent zelfs langs tijd langs onze auto mee. Ik rijd maar wil toch een mooie foto maken en terwijl Suus stuurt weet ik hem toch mooi vast te leggen.

Eenmaal in Skukuza beginnen we aan het ontbijt en lopen we door de gift shop dit veel groter is dan waar dan ook in het park. Skukuza is dan ook de soort vaan hoofdstad van het Kruger park. Er kunnen meer dan dubbel zoveel mensen overnachten als in het op 1 na grootste kamp en dus voelt het niet meer alsof je echt op safari bent. Wij vervolgen onze weg naar de Lake panic bird hide. Deze hide is op een schitterende plek aangelegd en echt overal is iets te zien. Wever vogels die neste nmaken, aalscholvers, visarenden, kingfishers, hyppos, krokodillen en leuguanen alles passeert in 20 minuten de kijkhut. Nee zo mooi worden ze in Nederland helaas niet aangelegd.

Als suus me eenmaal heeft los getrokken uit de hide rijden we door en zie we een enorme kudde olifanten, buffels en impalas bij een waterput staan. In een watertrje bij de waterput ligt ook een eenzame hyppo, nouja eenzaam er zitten 5 schildpadden op zijn hoofd! We rijden verder en zien eigenlijk lange tijd niks meer. Op een zandpad zien we een eenzame witte neushoorn en even later zien we alweer leeuwen! Er liggen 4 leeuwinnen te slapen tegen een grantie rots. Dit keer spotten we ze helemaal zelf en er was niemand in de buurt en dat maakt het toch wel leuk.

Terug in ons kamp willen we een night drive boeken maar die is vol. Gelukkig kunnen we wel boeken voor een sunset tour. Deze is deels in het licht en deels in het donker en daar kunnen we wel mee leven. We eten wat met uitzicht over de rivier bedding en lopen dan naar de truck voor de game drive.

Na het eerste uur in de drive denk ik echt waar zijn we aan begonnen. We stoppen echt voor alles lijkt wel en dat hoefd van ons niet zo. Maar goed we zijn me 11 personen dus voor ieder wat wils. We krijgen een tip dat er ergens leeuwen zitten en als we bij de plek komen zien we weer leeuwen maar dit keer zijn we wel heel blij. Naast de 2 volwassen leeuwinnen liggen 6 cubs! Inmiddels gaat de zon onder en dus zijn wij de enigste nog in het park. We krijgen ruim de tijd om de leeuwen te bekijken en zien de cubs spelen, drinken en naar bed gaan! Als we verder gaan krijgen we grote schijnwerpers waarmee we op zoek gaan naar oogjes en al snel ziet onze ranger een small spotted gennet. Helaas zien wij alleen de staart als hij de bush in verwijnd.

Onderweg terug naar het kamp zien we eigenlijk niks meer totdat we bijna bij het kamp zijn. Er lopen weer 2 leeuwinnen midden op de weg. Het is wel gaaf om ze zo in het pik donker te zien. Duidelijk is wel dat het met de leeuwen populatie in het park wel goed zit. Met het luipaard en de cheetah gaat het duidelijk minder die hebben we niet gezien. Vandaag zijn we wel 2 keer dicht bij een luipaard geweest maar telkens net weg als wij aankwamen.

Morgen is helaas alweer onze laatste dag in het park. Wat mij betreft hadden we hier nog wel een week kunnen blijven maar de tijd is om. Morgen hebben we gelukkig nog een paar uur om de uitgang te berijken wie weet zien we dan toch nog dat luipaard!

Overnachting : Lower sabie restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina