ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  6  //  Mopani -> Lower sabie restcamp

Wow wat een dag hebben we weer gehad zeg. We rijden om 6 uur weer als 1 van de eerste door de gate en vertrekken richting het zuiden voor de lange rit van 240km naar Lower Sabie. Dat klinkt misschien niet veel maar bedenk dat je in het Krugerpark maximaal 50 km/u mag rijden. Tel daar nog wat nodige stops bij voor als je wat ziet en je zit zomaar 8 uur in de auto.

Het heeft vannacht enorm gestormd hier met regen en onweer en het lijkt wel alsof alle dieren gevlugd zijn. De eerst 45 minuten zien we eigenlijk helemaal niks. Totdat we een jeep van een ranger zien staan. Dichterbij zien we 2 vrouwtjes leeuwen waarvan 1 bezig is een dood dier uit elkaar te trekken. De ranger vertrekt vrijwel direct en dus hebben we het rijk voor ons alleen. Een prachtig schouwspel dat je normaal alleen op televisie ziet. De 2de leeuw heeft haar portie blijkbaar al gehad want die ligt lekker te slapenop een paar meter afstand. Als de etende leeuw klaar is maakt ze de andere wakker en samen lopen ze op nog geen meter langs onze auto de weg over. Wow wat een moment!

Als we de weg vervolgen zien we weer een dood dier alleen dit keer lopen er ongeveer 10 jackhalsen omheen. Ze zitten zelf in de ribbenkast om de laatste stukjes vlees van de botten te trekken. Weer even verder zien weer een dood dier, waarschijnlijk een jonge neushoorn met daarop allemaal gieren die het in stukken trekken. We lijken wel lijkschouwers vandaag met al die dode dieren.

Vanaf de brug over de olifants rivier zie ik in de verte een hyena aankomen. Hij scharreld door de rivier bedding op zoek naar eten. Blijkbaar vind hij daar ook zijn vrienden want ineens zien we er 4 rondlopen. We kunnen ze vanaf de brug prima volgen alleen na een tijdje krijgen we het door de wind toch echt te koud en stappen we weer in de auto. Al snel zien we 2 honey badgers gravend en wel vlak langs de weg. Dan staan er weer wat auto's stil en als we goed kijken liggen er 6 vrouwtjes leeuwen op zon 60 meter van de weg. Suus zegt goh nou wil ik weleens een mannetje zien! Nog geen 15 minuten later krijgt ze haar zin als er een groot volwassen mannetje op 30 meter van de weg ligt. We zien echt vanalles vandaag in alle soorten en maten maar een ander hoogte punt is toch wel de neushoorn. Dusdanig enrstig bedrijgd dat de neushoorns niet meer worden weergegeven op de borden in het park. Er hangen borden waar met gekleurde magneetjes aangegeven word waar bepaalde dieren gezien werden. Omdat stropers de info hiervan waarschijnlijk gebruikte om ze te vinden worden ze niet meer afgebeeld. Een ontettend triest verhaal. Wij zien vandaag in totaal 4 neushoorns in een gebied van 10 kilomter van elkaar. In navolging tot het park zelf wil ik niet specifieker zijn waar ze precies liepen maar het was ergens tussen Mopani en Lower sabie. Wat ik wel weer is dat het stropen echt snel moet stoppen want het zijn zulke prachtige dieren. Kippenvel op mijn armen toen we erbij stonden. Is dit dan de laatste neushoorn die we ooit in het wild gaan zien?

Als we hebben ingecheckd bij ons kamp Lower sabie kunnen we het toch niet laten om nog een klein rondje te rijden. We zien vrijwel meten weer een hyena. Dit keer een vrouwtje en ook deze passeerd de auto letterlijk op centimeters. Een erg indrukwekkend moment dat Suus met een leuk filmpje heeft vast gelegd. Later zien we ook nog een giraffe die letterlijk centimeters langs onze auto loopt en dan vinden we het wel mooi geweest. Wat een geweldige dag met zoveel bijzondere momenten en dieren.

Terug in het kamp eten we in het restaurant met uitzicht over de rivier die vol met krokodillen en nijlpaarden ligt. De nijlpaarden zijn continu aan het vechten en ze maken een hoop kabaal. Als we terug komen bij ons huis zijn er allemaal mensen met de braai bezig. De huisjes liggen in een vierkant met in het midden een paar grote bomen. Onder deze bomen staan mensen met zaklampen omhoog te schijnen en dus gaan wij even lekker meedoen. Wow alsof we nog niet genoeg gezien hadden vandaag! Er zitten 2 thick taled bush babys in de boom voor ons huisje! Prachtige dieren die alleen in de nacht vervoorschijn komen. Misschien wel 1 van de leukste dieren die ik ooit in het wild gezien heb. Morgen alweer onze laatste volle dag in het park we zullen zien wat dat weer gaat brengen!

Overnachting : Lower sabie restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina