ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  5  //  Mopani restcamp

Als ik om half 5 wakker word na 10 uur non stop slapen voel ik me alsof ik herboren ben. Alle credits naar mijn vrouw die me er gister toch echt doorheen gesleept heeft en alles zelf gereden en geregeld heeft. Omdat ik me gister toch best wel zrogen begon te maken had ik al een plan bedacht om het Kruger park te verlaten vandaag voor een normaal hotel in de stad buiten het park maar dat lijkt allemaal niet nodig. Als je hier zit ga je meteen aan dingen als malaria denken maar met een beetje logisch nadenken kon dat ook helemaal niet. Wat het wel was? Geen idee een bijwerking op de malaria pillen misschien of gewoon een kwestie van totale oververhitting. Het was een elk geval een totaal verloren dag die we maar snel moeten vergeten, gelukkig hebben we er nog genoeg te gaan hopelijk zonder ziekte.

Omdat we allebei al vroeg wakker zijn besluiten we om toch maar een rondje te rijden vanochtend. We staan letterlijk als eerste auto voor de gate als deze om 6 uur open gaat en dus rijden we het park af. We beginnen met een mooie zonsopkomst en als we even later een zandweg oprijden zien we ineens een spotted eagle owl. Wat een prachtige vogel en hoe mooi hoe dat hoofd helemaal rond draaid. Hierna rijden we eigenlijk lange tijd zonder heel veel bijzonderheden. We zien vooral veel olifanten, olifanten en nog meer olifanten! Ok af en toe een giraffe en een zebra maar dan houd het toch wel op.

We rijden als verste punt naar een uitzichtpunt letterlijk op de grens met Mozambique. Omdat dit wat hoger gelegen is kijken we ver over het Kruger park heen. Achter ond de berg over en we zouden in Mozambique staan. We rijden verder en we komen bij een grote gras wijde tihongonyeni waar na kilomters dorre droogte een drinkplaats is. En dit resulteert in een feest plek die je in je dromen alleen ziet. 10 tallen zebra's, wilderbeesten, buffels en impalas staan bij de drinkplaats, komen aan rennen, vechten of liggen op de grond. Overal stuift zand op als de dieren eraan komen spurten. Als we nogeens goed kijken zien we toch iets apparts er staan ook een aantal Tsessebes tussen en 3 Afrikaanse Elanden. Check die hadden we nog niet gezien en zijn erg zeldzaam.

We rijden terug naar ons huisje en kleden ons om. Het zwembad hier roept ons voortdurend en al snel liggen we er in! Het is prachtig gelegen natuurlijk aangelegd tussen rotsen en bomen die vol vogels zitten. Een heerlijke plek om de laatste resjes van oververhitting weg te spoelen.

Na een uur plonzen gaan we naar ons huisje en besluiten rond 3 uur weer in de auto te stappen. We stoppen bij een vogel kijkhut en zien helemaal niks athans totdat er een kleine reiger soort aan komt vliegen die op een nest recht voor onze neus land. Verdomt dat hadden we niet eens gezien terwijl het zo voor onze neus lag. De jongen krijgen en visje en weg is de moeder weer op zoek naar nieuw voedsel. Als we achter ons iets horen zien we een kudde olifanten achter de kijkhut. Enigsinds bang voor onze auto die onbemand staat stappen we snel in en rijden verder. We hebben duidelijk een erg slechte route gekozen want we zien buiten wederom heel veel olifanten en zebras eigenlijk niks. We nemen nog een keer het zandweggetje van vanochtend en verrek weer die uil! Nog even genieten van deze mooie vogel en dan weer door naar ons kamp wat nu wil ik wel graag die mooie zonsondergang zien.

Inderdaad Suus had niks gelogen het is een prachtige plek. Een groot meer vol met dode bomen, olifanten, vogels en een heerlijk gekleurde hemel. Helaas is het laatste stukje zonsondergang achter de wolken maar dat mij niet uit. Inmiddels ben ik helemaal afgeleid door een vogel die vlak naast mij land op een tak van een dode boom. Het blijkt een Purple roller te zijn en die had ik nog nooit gezien. Wat een schitterende vogel en wat een geluk het mannetje land er vlak naast. Ik kan mijn geluk niet op en vergeet bijna de zonsondergang en mijn eten!

Tijdens het eten word het echt donker enigste licht is de schittering in het meer. Langs de oever voor ons staat nog een olifant die een hoop herrie maakt door ongeveer alles af te breken wat hij tegen komt. Als we terug zijn in ons huisje kijk ik eens op de camera 600 fotos op 1 dag, nu weet ik het zeker ik veel me weer helemaal beter!

Overnachting : Mopani restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina