ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  4  //  Punda maria -> Mopani restcamp

Ik zal het verslag van vandaag maar beginnen met dat alles weer is goed gekomen dus maak je niet meteen ongerust. Toen ik vanochtend wakker werd voelde ik me al niet echt lekker. Slecht geslapen, diaree, kleine beetje misselijk en hoofdpijn. Maar goed we zijn hier niet voor niks dus we stappen toch de auto in en rijden een korte ronde. Ik merk dat ik totaal niet lekker in mijn vel zit en Suus begint het ook door te krijgen.

We zien gedurende de ronde olifanten, buffels en verschillende antilope maar mijn gedachte is alleen maar om zo snel mogelijk terug bij onze tent te komen. Na een bezoek aan de wc, een ontbijt en wat rust lijkt het wat beter te gaan en dus vertrekken we naar ons volgende kamp. Gister hadden we hier al een omboeking gedaan. In plaat van naar Mopani gaan we vandaag naar Shingwedzi camp. Dit ligt ongeveer halverweg het eerste plan en daar ben ik nu wel blij mee.

Voordat we goed en wel in de auto zitten voel ik me weer niet lekker en dus besluiten we dat suus gaat rijden. Suus lacht me al 2 dagen uit omdat ik continu de ruitenwissers aan zet als ik de richtingaanwijzer wil bedienen en dus is het nu wel lekker als zij hetzelfde doet bij de eerste bocht. Ok eerlijk is eerlijk tot nu toe is het bij die 1e keer gebleven tegenover 100 keer bij mij.

Gedurende de rit naar het volgende kamp blijf ik me al maar slechter voelen en eigenlijk krijg ik totaal niks mee van de weg er naar toe. Af en toe zegt Suus als er iets te zien is maar als mijn enigste reactie op een struisvogel is een hand die een keer zwaait. Als we bij Shingwedzi kamp aankomen blijkt dat we veel te vroeg zijn om in te checken en dat is flink balen. Het enigste wat ik wil is een bed en slapen!

We nemen een beslissing en besluiten ons omgezette kamp weer om te zetten naar het originele plan. In de auto is het koel en als we nu nog even 2 uur afzien hebben we een morgen een dag waar we niet hoeven te rijden en ik dus eventueel in bed kan blijven liggen. We kopen in de shop hier een koud drankje en een waterijsje en stappen in de auto naar Mopani kamp. Als we net weg rijden zien we een dode olifant langs de weg liggen. Best een vreemd gezicht want er is geen roodier of geen gier te bekennen. Eerlijkheid gebied te zeggen dat ik zelf nog geen gier heb zien rond zweven de afgelopen dagen dus er lijkt iets vreemds aan de hand.

Na het ijsje voel ik me gek genoeg wat beter. We stranden een tijdje in een enorme groep van een paar honderd buffels die voor en achter ons de weg blokkeren en dus is het wachten. Na tien minuten zien we eindelijk een gaat en kunnen we weer door. De magie van het ijsje is redelijk snel weer uitgewerkt en van de rest van de weg naar Mopani heb ik echt niks mee gekregen omdat de ogen dicht vielen. Eenmaal in het kamp kunnen we wel inchecken en daar zijn we blij mee! We liggen in de middag een paar uur op bed en als ik rond 5 uur wakker word besluiten we wat te gaan eten.

Het restaurant is waanzinnig mooi gelegen met uitzicht over een groot meer en er is een prachtige zons ondergang gaande. Suus verteld het me wel maar ik kan de stoel niet afkomen. Ik krijg letterlijk geen hap door mijn keel en voel me echt hondsberoerd nu. Suus eet snel haar bord leeg en de bediening stopt mijn eten in een doosjes zodat ik het laten nog kan opeten. Terug in het huisje heb ik leterlijk braak neigingen maar het wil er niet uit. Suus komt met het idee om eens een koude douche te nemen omdat het vandaag zo ontzettend warm is geweest. Nou dat lijkt wel wat geholpen te hebben en als ik uit de douche kom heb ik ineens honger en begin ik toch maar aan die schnitzel die ik meegekregen heb uit het restaurant.

Als ik de laatste hap door mijn keel duik ik mijn bed in. Ik kijk even op mijn camera en kom tot de conclusie dat ik 15 foto's gemaakt heb gedurende de hele dag. Nou dat zegt mij genoeg over mijn algehele staat vandaag... snel de ogen dicht en slapen.

Overnachting : Mopani restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina