ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2016        // DAG 17 // DAG 18 //

   Reisverslag Zuid-Afrika 2016  //  Dag  13  //  Swellendam -> Hermanus

Het lijkt erop dat we vandaag een keer echt uit kunnen slapen. Helaas dacht de koeien en haanen op de boerderij naast de guesthouse daar anders over. Om half 6 begon de haan vrolijk zijn werk te doen en even later kwamen de koeien ook van stal. Achja dan staan wij ook maar op! Omdat we hier ook geen onbijt krijgen checken we al vroeg uit en besluiten onderweg iets te eten te zoeken.

we besluiten om toch eerst nog even door bontbok national park te rijden. De entree is met onze wildcard toch gratis en het is een vrij klein park. Het landschap is erg mooi en overal staan velden vol bloemetjes in bloei. We zien een stuk of 25 bontebokken allemaal redelijk ver van de weg en 1 visarend. Bij de receptie vertelde ze dat een hele ronde ongeveer 2 uur duurd. Wij hebben hem binnen een uur volbracht en aangezien de wegen hier erg slecht zijn heeft onze toyota het toch weer goed uitgehouden.

We rijden verder door een schitterent glooiend landschap. We krijgen wel bakken met regen over ons heen maar gelukkig zitten we in de auto! Na ongeveer anderhalf uur komen we aan bij onze bestemming Cape agulhas. Hier bevinden we ons op het meest zuiderlijke puntje van het continent Afrika. Verder naar het zuiden ligt alleen heel veel water en antartica! Dit is ook de plek waar de indische en de atlantische oceaan samen komen. Bij mooi weer kan je dit ook zien omdat de twee wateren verschillende kleuren hebben maar door het regenachtige weer moeten we dit vandaag missen.

Vanaf hier rijden we verder en wederom over een prachtige weg. We komen lang gigantische bergketens, heuvel landschappen vol bloemen en mooie kustwegen na iets meer dan een uur aan in Hermanus.

Hermanus is de walvis hoofdstad van Zuid-Afrika en we zijn in het beste seizoen om de walvissen te zien. We besluiten te lunchen bij Bientangs cave, een restaurant in de rotsen gebouwd met mooit uitzicht over de hele baai. Helaas wil het weer gewoon niet mee werken en blijkbaar houden walvissen hier ook niet van. We zien er helaas dan ook geen vandaag.

Onze bed en breakfast vandaag word gerund door een Nederlands koppel en we zitten lettelijk in hun huis. Vooraf hadden ze voor ons een walvis boodtocht geboekt maar wij besluiten dit toch niet te doen. Het water is zo ruig en de prijs is vrij hoog. Ik vind het zonde als ik straks met een groen gezicht terug kom en 100 euro kwijt ben. We krijgen wel een goede tip voor een restaurant in het centrum. Een redelijk restaurant maar niks bijzonders qua gerechten. Na het eten gaan we terug naar het hotel waar de eigenaren mij nog even helpen een splinter uit mijn hand te halen die me al dagen dwars zat voordat we het bed in duiken.

Overnachting : Walker bay manor, Hermanus

Vorige pagina    Volgende pagina