AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   Botswana   //  Dag  8  //  Chobe national park

Lucky day! :

De wekker gaat voor mij vandaag wederom heel erg vroeg. Suus voelde zich gisteravond helemaal niet lekker en wilde graag een dag uitslapen. We hebben daarom besloten dat ik in mijn eentje een ochtend game drive doe zodat zij kan bijkomen. De game drive is van 6 tot 9 en dus ben ik weer terug voordat ze wakker is.

Omdat ik de enigste ben die alleen op de game drive gaat mag ik naast de ranger zitten in de jeep. Dit is eigenlijk wel prettig, omdat ik achter de voorruit zit heb ik het een stuk minder kout dan de mensen achter mij! We beginnen vandaag in tegenstelling tot gister aan de noord kant van het park. Het gerucht ging dat hier leeuwen gezien waren en de jeep bestond voornamelijk uit mensen die daarvoor kwamen. Onderweg zien we een grote groep sable antilopes die ik nog niet eerder gezien had in het wild. De rest van de game drive verloopt eigenlijk teleurstellend. De ranger krijgt bericht over een leeuw maar het is ver rijden, de groep wil echter perse erheen en dus verspillen we alle tijd die we hebben aan meters maken naar de leeuw. We vinden uiteindelijk 1 oude leeuwin die eruit ziet alsof ze al dagen onder dezelfde struik ligt. Achteraf goed dat Suus niet mee was want ze heeft niet echt iets gemist.

Eenmaal terug in de lodge blijkt het een stuk beter te gaan met Suus. Ik verbaas me wederom over de hoeveelheid wilde dieren voor onze kamer. Er zitten tientallen apen, 6 whartogs en een hele grote groep met mongoos. We rijden samen eerst naar de supermarkt en doen vast inkopen voor de reis van zondag naar NamibiŽ. Ook willen we tanken maar de diesel blijkt uitverkocht! Morgen maar opnieuw proberen dan en anders zondag ochtend, het hoort er allemaal bij als je door Afrika reist.

We rijden naar Senyati safari camp op ongeveer 20 minuten van Kasane. We hebben inmiddels al veel goede verhalen gehoord van diverse mensen over dit kamp en zijn benieuwd hoe het eruit ziet (wie weet voor de toekomst). De weg naar het kamp is erg slecht en zanderig maar het is met onze niet 4 wiel aangedreven auto nog net te doen. Het kamp zelf is prachtig gelegen aan een waterhole en er is ook een ondergrondse kijkbunker. Als er dieren bij het water staan kan je dus op waterhoogte de dieren bekijken van een paar meter afstand. Het kamp staat bekent om de grote hoeveelheden olifanten en buffels die hier gedurende dag komen drinken maar helaas is er als wij er zijn niks te zien. Slecht een paar giraffen op de verre achtergrond. Ik kan me wel voorstellen dat dit een prachtige plek is om te overnachten. Stiekem baal ik ook wel een beetje dat er geen dieren bij de waterhole staan. Een foto van een olifant vanuit de bunker was natuurlijk echt top geweest! Als we het kamp verlaten en richting de verharde weg naar Kasane rijden blijkt onze auto toch net niet goed genoeg voor dit werk. We komen vast te zitten in het mulle zand en als we eruit proberen te komen graaft de auto zich alleen maar dieper in. We hebben uiteindelijk al het mulle zand rond de wielen weg gehaald en de vloermatten van de auto achter de banden gelegd om weer los te komen. Nu weten we in elk geval hoever we met de auto kunnen gaan, Liever hier op een paar minuten lopen van een kamp dan straks ergens midden in niemandsland!

We besluiten om toch nog een game drive samen te boeken en om 15.00 vertrekken weer richting Chobe national park. De drive is echt het tegenovergestelde van vanochtend. We zien ongelofelijke dingen als een fisheagle die met een vis aan komt vliegen en precies in een boom langs de weg land. We staan letterlijk op nog geen 5 meter afstand te kijken hoe hij zijn prooi aan het opeten is. We zien ook grote groepen olifanten, hippos en maribu stork. Maar ook kleine dingen als jackhalzen impalas en een Buku (zeer zeldsame antilope soort). Als we uiteindelijk in een verre uithoek van het park rijden krijgen de ranger telefoon van een collega. Er is een Cheetah gezien maar wel aan de complete andere kant van het park. Omdat de ranger verteld dat hij ligt te slapen maken we toch een kans om hem te zien als we erheen rijden. Eigenlijk is iedereen het erover eens dat we deze kans niet willen missen. We rijden bijna 15 minuten zo hard als kan door het park en dat voelt alsof je in een wasmachine door elkaar geschut word. Diepe kuilen en hoge hobbels worden eigenlijk allemaal net iets te hard genomen maar dat maakt het een geweldige ervaring!

Als we bij de plek aankomen kunnen we onze ogen bijna niet geloven, de cheetah ligt er nog altijd! Er staan al een aantal andere jeeps en omdat het in de rivier bedding is liggen er ook wat bootjes op afstand te kijken. De Cheetah ligt heerlijk te rollen en te draaien en lijkt zich totaal niet te storen aan de vele toekijkers. Terwijl we hier staan zien we de zon ondergaan boven de rivier en dat levert mooie fotoís op. Het lijkt wel alsof ik de enigste ben die hier naar kijkt want alle camera en kijkers blijven op de cheetah gericht.Toch zonde want het is ťťn van de mooiste zonsondergangen die ik gezien heb! Uiteindelijk besluit de cheetah om op de staan en weg te lopen. De andere rangers zijn een beetje boos op onze ranger. Hij heeft de boel een beetje lopen opjagen door continu de motor te starten. Soms om de jeep een stukje te verplaatsen maar meestal puur om aandacht van de cheetah te krijgen. Hij kon er volgens mij alleen maar om lachen en wij hadden mooie plaatjes dus ik vond het wel prima!

We zijn nu wel door onze tijd heen en dus rijden we naar de uitgang van het park. Met de Cheetah nog op ons netvlies komt er einde aan 2 geweldige dagen in Chobe national park. Een plek die ik ooit toch nog wel een keer hoop te bezoeken want het is hier onbeschrijfelijk mooi! Eenmaal terug bij de lodge geven we onze ranger een riante fooi en lopen meteen door naar het lopend buffet. Suus kan voor het eerst ook een beetje mee eten want de laatste dagen heeft ze maar weinig op. Waarschijnlijk had ze gewoon last van oververhitting, nu is ze er aan gewend en lijkt het een stuk beter te gaan.

Overnachting : Chobe safari lodge, Kasane (botswana)

Vorige pagina    Volgende pagina