AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   Botswana   //  Dag  6  //  Gwetta  ->  Kasane

Change of plans :

Eigenlijk zou voor vandaag onze Meerkat tour op het programma staan maar omdat we deze gister al gedaan hadden bleef er ineens tijd over. Het Nederlandse stel (Tony en Dionne) waar we gister mee op de tour waren gaf ons de tip om eerder naar Kasane te rijden. Na overleg met eigenaar Jake van de lodge bleek het geen probleem om een dag eerder weg te gaan en we kregen zelfs ons geld terug! 5 sterren dus voor de service van Gweta Lodge!

Na het ontbijt hebben we eerst nog even wat informatie uitgewisseld met Tony en Dionne en de foto's die we gister van hun gemaakt hebben gekopieerd. Zij doen ongeveer dezelfde route als wij alleen dan andersom. We kregen dus heel wat nuttige tips van wat wel en niet leuk was om te doen. Daarna zijn we op weg gegaan naar Kasane. Halverwege zijn we in Nata gestopt om te tanken maar helaas was er hier geen fatsoenlijke supermarkt te vinden.

De weg naar Kasane is eigenlijk ťťn lange rechte weg richting het noorden. Deze weg word ook wel de olifanten snelweg genoemd en wij snappen nu waarom. Onderweg zijn we op en langs de weg zeker 10 olifanten tegen gekomen en dat terwijl je toch met 120 km/u langs komt rijden, 300km continu opletten dus! We hadden van Tony en Dionne de tip gekregen om naar sanyati te gaan maar omdat er bij deze lodge geen restaurant was besloten om toch maar door te rijden naar Kasane.

Gelukkig bleek hier nog voldoende ruimte om een extra nacht bij te boeken en dus zijn we 1 nacht extra in Chobe safari lodge. We hebben gelijk wat tours geboekt voor de komende 3 dagen en op advies van Tony en Dionne hebben we een sunet boat tour geboekt bij een lokaal bedrijfje voor morgen avond. De lodge waar we nu zitten is overigens echt geweldig! We hebben een mooi uitzicht over de rivier en de wilde dieren zitten letterlijk op het terras van onze kamer. Een grote groep Mongoosen en 2 warthogs zijn bezig het grasveld te ver vernielen.

Voor ons avondeten hebben we een dinner cruise geboekt in onze lodge. We varen met een boot de pik donkere rivier op en krijgen een prima buffet menu voorgeschoteld. Vanaf het dak van de boot hebben we schitterend zicht op de sterrenhemel. Na de boot cruise zijn we meteen naar bed gegaan want voor morgen ochtend staat onze eerste game drive op het programma. Om 6 uur vertrekken we al richting Chobe national park en dus moeten we de wekker vroeg zetten.

Overnachting : Chobe safari lodge, Kasane (botswana)

Vorige pagina    Volgende pagina