AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   NamibiŽ   //  Dag  18  //  Sossusvlei  ->  Goageb

Scenic route :

Na ons ontbijt vertrekken we rond 8 uur vanuit desert homestead lodge richting onze volgende bestemming. We besluiten de toeristische route te nemen die langs de rand van namib naukluft national park naar het zuiden voert.

Op sommige stukken loopt de weg ook daadwerkelijk door het park heen en het mag gezegd worden de omgeving is werkelijk schitterend. We zien zelfs nog wat dieren maar het gaat hier puur om de omgeving. Grote bergwanden, rots partijen en uitgestrekte zandvlaktes van stoffige ondergrond domineren het dagbeeld.

Na ruim 3 uur rijden bereiken we het Duits aandoende plaatsje Hermeringhausen waar we stoppen voor een ijsje. Er is verder niet zo heel veel te zien op wat prehistorische karren na en natuurlijk een bus met Duitse toeristen die het hele dorp aan het inspecteren zijn.

We rijden verder en rond 13.00 komen we aan bij onze volgende lodge. Een prachtig complex gelegen met een al even zo mooi uitzicht over het lage landschap er omheen. De eigenaren zijn super vriendelijk en het eten is uitstekend! De eigenaren hebben duidelijk een voorkeur voor vintage spullen wat het hele terrein staat vol met de gekste spullen en materialen die door hun gebruikt zijn.

Als we even later langs de auto lopen zien we dat onze Nissan toch zijn eerste probleempje vertoond na 5500 km en 4 dagen over gravel wegen. De linker achterband is lek! Moet ik nog aan het werk ook nog! De band is snel verwisseld maar de eigenaar van de lodge heeft helaas geen reparatie pluggen meer. Hij adviseert ons om morgen langs Keetmanshoop te rijden, een grote stad op ongeveer 70 kilometer van de lodge en op onze route.

We besluiten zijn advies te volgens en de band voor de zorgen van morgen te laten. Bij het avond eten zijn we weer getuigen van een schitterende sterren hemel waarin het Melkweg stelsel overduidelijk zichtbaar is. Gister avond ontmoeten we in ons vorige hotel een Amerikaans echtpaar van in de 70, de man maakte verschrikkelijk mooie foto's en hij vertelde ons dat hij hier sterren fotografeerde omdat er geen maan was.

We kregen ook zijn website en het echtpaar bleek al jaren de wereld rond te reizen en overal verslagen van bij te houden (een beetje de oudere versie van ons dus). Vanavond zitten we dus te eten en het valt me inderdaad op dat er geen maan is! Geen idee of dit in Nederland ook weleens is maar wij waren verbaasd. De eigenaar verteld ons dat de maan hier soms helemaal niet of slechts 2 uur per nacht zichtbaar is omdat hij gewoon simpelweg aan de andere kant van de aarde staat. Dat is ook meteen de reden waarom het hier zo ongelofelijk donker is. Toch iets om thuis eens in de gaten te houden maar voor zover ik weet hebben wij eigenlijk altijd wel een maan aan de hemel zichtbaar. Aangezien ons huisje niet voor alle ramen gordijnen heeft zijn wij in elk geval blij dat het werkelijk pikkedonker is buiten!

Overnachting : Alte kalkŲfen lodge, Goageb (namibiŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina