AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   NamibiŽ   //  Dag  16  //  Swakopmund  ->  Sossusvlei

Stoffig! :

We vertrekken vandaag uit Duitsland aan zee (swakopmund) en rijden naar het zuiden. Het is weer erg mistig maar tegen de tijd dat we in Walvis baai aankomen is de mist opgetrokken. In Walvis baai rijden we naar de lagoon achter de haven. Er zitten hier duizenden Flamingo's (2 soorten) en verderop zien we ook veel Pelikanen en zeehonden zwemmen. De Flamingo's zijn erg bang en elke keer als we dichterbij komen lopen hun 10 meter van de kust af. Het is een schitterend schouwspel ook al lijkt het een complete chaos als je de dieren zo door elkaar ziet lopen.

Vanuit Walvisbaai rijden we in oostelijke richting en na een kleine 15 kilometer houd het asfalt voor de komende paar dagen echt op. De eerste paar kilometer na het asfalt rijden we nog over een zout weg maar daarna is het toch echt het beruchte Namibische grint dat overblijft. De nissan doet het prima op de perfecte grindweg en met 90 kilometer per uur vliegen we door de woestijn heen. We komen over schitterende berg passen met mooie uitzichten op gekleurde rots / berg partijen. We passeren de Capricorn en dat lijkt het markeerpunt waarop ze besloten hadden de grint wegen wat minder te onderhouden. De 100km die volgen rijden we over dramatisch slechte wegen waar we op sommige punten niet harder dan 15 a 20 km/u kunnen rijden. Onderweg stoppen we nog op een mooi uitzichtpunt waar ook een aantal kokerbomen staan. Dit zijn eigenlijk gewoon vetplanten op een boomstam maar zeer bijzonder om te zien. De soort groeit ook uitsluitend in NamibiŽ en is dus nergens anders ter wereld te bewonderen.

Uiteindelijk komen we aan bij het dorpje / gehucht Solitaire. Het dorp is werkelijk schitterend aangekleed met auto wrakken, oude benzine pompen en allerlei andere zaken die je bij een spookstad bedenkt. Er is een bar, een tankstation, een winkel en een bakkerij! De bakkerij stond in de lonely planet beschreven als een must stop omdat ze hier de beste appeltaart hebben van Afrika. We stoppen dus bij ďmoose mcgregor desert bakeryĒen inderdaad de appeltaart is heerlijk (voor Afrikaanse begrippen). We tanken de auto ook maar even vol want je weet maar nooit wanneer de volgende pomp in de woestijn opduikt. Gelukkig kunnen we ongeveer 1000km rijden met een tank dus dat moet geen problemen opleveren.

We laten het dorpje dat slecht 92 inwoners telt achter ons en rijden het grind pad weer op richting het zuiden. Het grind is van een stuk betere kwaliteit als voor het dorpje solitair en we kunnen weer lekker door rijden. Grote stofwolken trekken op achter onze auto en tegemoet komende auto's zien we daardoor al van kilometers ver aankomen. Uiteindelijk bereiken we rond half 3 onze volgende lodge midden in de Namib dessert.

Het is ruim 30 graden en de lodge ligt er werkelijk prachtig bij. De huisjes zijn modern en super netjes ingericht en het uitzicht vanuit alle huisjes, lodge en zwembad zijn echt onbeschrijfelijk.

We maken 's middags nog lekker gebruik van het zwembad dat overigens ijskoud is. Of het zwembad lijkt koud omdat het buiten zo warm is, hoe dan ook het kippenvel staat op mijn armen. Ik zit voor ons huisje te genieten van de zonsondergang die weliswaar plaats vind achter een berg maar de kleuren die tevoorschijn komen zijn schitterend. We zijn inmiddels ruim 2 weken onderweg en morgen gaan we de laatste week deze geweldige reis in. En dan moeten we nog naar een aantal van de hoogte punten van NamibiŽ toe dus dat beloofd heel wat moois!

Overnachting : Dessert homestead lodge, Sossusvlei (namibiŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina