AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   NamibiŽ   //  Dag  13  //  Halali  ->  Okaukuejo  ( Etosha national park )

Etosha national park 2 :

Vandaag besluiten we om eerst te ontbijten i.p.v. meteen het park in te rijden. Het kamp waar we overnacht hebben ligt niet echt gunstig om een ochtend rondje te rijden. Alle rondjes zijn meteen 10 tallen kilometers lang en dus pakken we het anders aan.

We zitten om kwart over 6 's ochtends dus al aan het ontbijt en meteen daarna checken we uit bij de receptie. Op het moment dat we de parkeerplaats af willen rijden komt er een andere auto naast ons staan met iemand erin die hevig aan het zwaaien is. Als hij uitstapt zien we dat het de Spaanse man is die we tijdens de Mokoro tour in Maun (Botswana) anderhalve week terug al tegen kwamen. Dit is natuurlijk echt ongelofelijk toevallig aangezien we meer dan 2500 kilometer gereden hebben en allebei totaal een andere route afgelegd hebben. Hij is door zuid NamibiŽ naar Etosha gereden en wij zijn door Botswana en noord NamibiŽ gereden, extreem toevallig zeg ik dan!

Als we gaan rijden zien we meteen een groepje Hartenbeesten vlak langs de weg staan. De verdere route naar ons volgende kamp levert mooie uitzichten op over zoutvlakte. We zien vooral veel dieren die gewent zijn aan extreme hitte zoals Oryxen, Zebraís, Wildebeesten en olifanten. Rond 10 uur zijn we bij ons kamp en we besluiten om het nog even in westelijke richting te proberen voor we inchecken. Het westelijkse deel van Etosha is pas sinds kort open voor publiek en dus nog erg ongerept. We rijden naar het zogenaamde Fairytaill forrest (sprookjes bos). Het is ruim 35 kilometer rijden maar als we in de buurt van de bestemming komen houd de bewegwijzering op en het bos is ook nergens te bekennen. Blijkwaar was het dus echt een sprookje... We rijden de verschrikkelijk lange weg die echt door een eerste klas doods landschap voert weer terug. Er is hier helemaal niks te zien en de enigste zebra's en springbokken die we zien houden zich verscholen onder een paar zeldzame struikjes die we tegen komen. De rest van de weg is slechts bloedheet en kaal! Eigenlijk hebben we achteraf 2,5 uur en 120 km echt voor niks gereden want we hebben helemaal niks gezien dat ook maar enigszins de moeite waard was.

Als we weer in Okaukujo camp aankomen kunnen we nog niet inchecken omdat het te vroeg is. We gaan dus maar bij de waterhole in het kamp zitten en we krijgen weer een mooie show te zien. tientallen olifanten, springbokken en zebra's komen drinken en af en toe ook een kudu of een oryx. Het is een drukte van jewelste en het word pas echt leuk als de olifanten compleet kopje onder gaan in het kleine meertje. Dit is misschien wel de beste manier om het bloedhete middaguur door te brengen. In plaats van de dieren zoeken gewoon lekker de dieren naar jou toe laten komen!

Nadat we de sleutel van wederom een prima huisje hebben gekregen en de spullen uitgepakt hebben we eigenlijk geen zin meer om nogmaals het park in te gaan. De slechte wegen hier en de extreme tempraturen gaan toch een beetje tegenwerken na een paar dagen. We besluiten uiteindelijk om toch nog een laatste rondje met de auto te rijden. Het is tenslotte onze laatste dag waar we echt in een nationaal park zitten. Gister hielt ik een auto aan nadat wij leeuwen gezien hadden om hun de tip te geven, voor de grap zei ik toen tegen Suus dat je alles wat je geeft weer terug krijgt. Nou dat was vandaag het geval, we rijden 10 minuten buiten het kamp door een ongelofelijk leeg een doods landschap als we worden aangehouden door een tegemoetkomende auto. De man tipt ons om 8 kilometer verder rijden want daar liggen 4 leeuwen naast de weg onder een struikje.

We rijden verder en het gebied is echt ontzettend leeg en doods. De hoeveelheid stuiken en planten die al niet uitblonken in aanwezigheid nemen nu af tot bijna geen ťťn. Als we ineens heel erg veel auto's zien staan. We zien inderdaad 3 leeuwen onder het enigste struikje liggen dat in honderden meters omtrek te vinden is. We zetten de auto een beetje achter alle andere auto's en kunnen eigenlijk niet zo heel goed zien. Als er wat auto's gaan kunnen we een klein stukje naar voren maar staan dan nog altijd helemaal verkeert om iets te zien. Dan hebben we ineens geluk! Twee leeuwen staan ineens op, lopen achter bosje uit en gaan recht voor onze auto zitten sexen! De daad zelf gebeurde super snel maar ze blijven daarna op het open gebied rondhanger waardoor wij op de allerbeste plaats staan om alles goed te zien en te fotograferen. Alle andere auto verplaatsen zich ineens en komen om ons heen staan maar helaas voor hun hebben ze het moment supreme gemist!

Dit was een mooie afsluiter van 2,5 dag Etosha en dus rijden we voldaan met een ondergaande zon aan de horizon terug naar het kamp waar we nog even bij de waterhole kijken. Hier is het echter stil en dus gaan we eten. Het lopende buffet is hier niet echt super maar prima om een dag op te overleven. Als we na het eten terug naar het huisje lopen zeg ik tegen suus dat ik toch nog even bij de waterhole wil kijken en dus lopen we door het kamp die richting op. En dan ineens zie ik iets lopen, in eerste instantie dacht ik een jackhals waar het kamp echt vol mee loopt maar als we de zaklampen aanzetten zien we pas echt wat het is. Het is een Small spotted genet! Een super schattig klein katje dat echt zeer zelden gezien word en wij hebben dus wederom geluk en zien hem gewoon door het kamp wandelen! Bij de waterhole zien we nog een zwarte neushoorn maar omdat het best koud geworden is gaan we vrij vroeg terug naar ons huisje.

Een eind aan een dag van afwisseling, een mooie ochtend, een dramatisch middaguur en dan duurt een safari erg lang. Maar het wilde leven laat zich niet voorspellen en dan ineens word geduld beloond en lijkt alles op zijn plek te vallen! Dat is toch wel het unieke aan een safari want je weet nooit wanneer je iets moois tegenkomt.

Overnachting : Okaukuejo camp, Etosha national park (namibiŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina