AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   NamibiŽ   //  Dag  11  //  Nyangana  ->  Namutoni  ( Etosha national park )

The long way down :

We vertrekken vanochtend vanaf het meest noordelijk gelegen plaatsje van deze reis. Vanaf nu zullen we alleen maar richting het zuiden rijden waar we uiteindelijk zullen eindigen in Kaapstad. We rijden het eerste deel van de reis weer door de Caprivi strook en het is hier net als gister alsmaar rechtdoor.

Vandaag lopen er wel veel meer mensen langs de weg en de hoeveelheid scholen valt vooral heel erg op. Af en toe zien we ook kleine dorpjes waar mensen met bergen van kleding zitten. Het is net alsof een goed doel hier net de kleding bakken geleegd heeft. We rijden lekker door, de cruise controle op 130 en dan ineens.... ja hoor oom agent op de weg.

We zetten de auto aan de kant en ik moet met de agent meelopen. Zijn collega zit met een lasergun en ik mag zelf de snelheid aflezen. Ik reed 131 km per uur en dus moet ik weer naar de andere collega om de boete te krijgen. De agent frommelt wat door een stapel papier en het komt er op neer dat ik 1500 Namibische dollar moet betalen. Ik bedenk me ineens dat ik niet zoveel cash geld bij me heb en tel het geld in mijn portemonnee zit. Als ik alles geteld heb blijkt dat ik slecht 1050 Namibische dollars heb! Dat kan nog weleens slecht aflopen bedenk ik me. De agent kijkt ondertussen mee en als ik zeg dat ik het geld niet heb is 1000 ineens ook goed. Hij neemt het geld aan, steekt het in zijn zak en ik mag zonder bonnetje meteen weer vertrekken.

Achteraf weet ik natuurlijk ook wel dat ik hier ontzettend genaaid werd maar je staat met je bek vol tanden. Ik was allang blij dat hij die 500 niet hoefde te hebben en dus vervolgen we onze weg ongeveer 75 euro lichter. In het plaatsje Grootfontein is het eerste dat we doen dan ook maar nieuw geld pinnen en tanken. Daarna rijden we weer een klein stukje richting het noord oosten richting Etosha national park.

Wederom veel sneller dan iedereen op de forums deed geloven komen we aan in ons kamp. We worden totaal verrast door de luxe van ons huisje en de uitstraling van de rest van het kamp. Hier kunnen de Zuid-Afrikanen in het Krugerpark nog een puntje aan zuigen!

Omdat het pas half 3 is hebben we nog ruim de tijd om vandaag nog het park in te gaan met onze eigen auto. Etosha is compleet anders dan alle andere parken die ik door de jaren heen bezocht heb. Het is droog, kurk droog, extreem kurk droog! We rijden een rondje om een (kleine) zoutvlakte en zien meteen erg veel dieren. Een grote groep olifanten, giraffen, zebras, struisvogels, jackhalzen en een neushoorn. Ook zien we diverse grote roofvogels die in de struikjes net naast de weg zitten en zich totaal niet aan ons storen.

Als we aan de andere kant van de zoutvlakte komen blijkt hier ineens water in te staan. In dat water staat een grote groep flamingoís! Prachtige vogels en doordat het water spiegelglad is levert het prachtige beelden op. We hebben nog wat tijd over voor de gate van ons kamp sluit en dus rijden we naar een water put. Hier staan 4 auto's en we zien een kudde zebraís. Als we stoppen zien we pas dat de autoís niet naar de zebraís kijken maar naar 2 prachtige jonge mannetjes leeuwen die in de schaduw onder een struik liggen. Er zit hooguit 15 meter tussen ons en de leeuwen en na wat steggelen staan we ineens vooraan! Het is een schitterende ontmoeting ook al zijn de mannetjes nog jong. Hopelijk komen we nog een volwassen exemplaar tegen met mooie volgroeide manen.

Onderweg terug naar het kamp zien we nog een gemsbok en een hyena maar dan is het echt sluitingstijd. We zijn ruim op tijd in ons kamp en gaan eerst eten en het mag gezegd worden wederom 10 punten voor Etosha. Het eten is heerlijk en helemaal niet duur. Ook blijkt dat het ontbijt morgen bij de prijs inbegrepen is! Als dit in de andere 2 kampen van Etosha ook zo is zijn wij in elk geval tevreden. Hopelijk zien we ook nog veel dieren maar daar twijfelen we niet aan!

Overnachting : Namutoni camp, Etosha national park (namibiŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina