AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
     2015   // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 //

   Reisverslag Afrika 2015   //   NamibiŽ   //  Dag  10  //  Kasane  ->  Nyangana

Straight ahead! :

Om 7 uur vanochtend vertrekken we uit onze lodge in Kasane richting de grens van Botswana. De laatste 70 kilometer lopen dwars door Chobe National park tot aan de grens met NamibiŽ en dus moeten we ons inschrijven bij de park entree. We hoeven gelukkig geen entree geld te betalen maar we mogen niet van de verharde weg af, niet dat we dit van plan waren aangezien Chobe zonder 4x4 echt geen optie is.

Als we door het park rijden komen we nog een grote kudde olifanten tegen en daarbij is ook een moeder met een baby olifantje dat hooguit 2 maanden oud geweest moet zijn. Erg schattig om te zien hoe het kleintje al probeert te imponeren maar dan toch snel weer bij zijn moeder gaat staan als het niet lukt. Verderop zien we ook nog een groepje Ground hornbills maar dan hebben we toch echt de grens bereikt. We moeten ons bij de park receptie weer registreren zodat ze weten dat we het park uit zijn, ik heb niet de indruk dat iemand hier ooit iets met deze lijsten doet maar toch vullen we alles weer netjes in.

De grens overgang verloopt voorspoedig en al snel rijden we Botswana uit richting de grenspost van NamibiŽ. Als we hier naar binnen willen lopen komt er meteen een ďdoktorĒ aangelopen die onze tempratuur meet met een laser. We krijgen allebei een briefje waarom staat dat we Ebola vrij zijn! Yes dat was makkelijk te meten waarom moeten ze al die patiŽnten dan helemaal naar Nederland halen als ze het binnen 1 seconde weten? Onzin dus, een typisch Afrikaans voorbeeld van we moeten voor iemand een baantje verzinnen. Binnen blijkt dat we sinds 1 mei road tax moeten betalen voor onze leenauto dan is balen maar uiteindelijk blijkt het nog geen 15 euro te zijn. Als we buiten de grens willen passeren moeten we ons bij een militair weer registreren. Er liggen weer allemaal lijstjes waar ze van alles willen weten en waar nooit iets mee gedaan word. Wederom een Afrikaans voorbeeld van mensen aan het werk zetten.

En dan rijden we eindelijk NamibiŽ in en laten we Botswana definitief achter ons. We hebben vanaf onze lodge eigenlijk pas 1 x een bocht genomen en dat was na 200 meter. De weg die we nu oprijden is wederom kaarsrecht en dus zijn we blij met de cruise controle.

In het plaatsje Katima mulilo gebeurd het dan echt we moeten een bocht nemen! Dit is letterlijk de enigste bocht die we in 550 km rijden nemen vandaag. Hierna is het tot aan onze lodge alsmaar rechtdoor. Het grootste deel van de weg loopt door nationaal parken maar we zien eigenlijk geen enkel wild dier onderweg. We zien wel veel kleine dorpjes met rieten huisjes maar dat was het al snel. We tanken de auto nog vol bij een pomp op ongeveer een half uur van de lodge en komen uiteindelijk heel vroeg in de middag aan in onze lodge. We blijken de enigste gasten te zijn en het is dus super rustig. De lodge ligt aan de rivier die de grens vormt tussen NamibiŽ en Angola, als ik vanaf het terras een steentje zou gooien dan ligt Angola letterlijk op 1 steenworp afstand. Eigenlijk best een apart idee als je beseft dat deze twee landen tot voorkort nog met elkaar in oorlog waren. We kijken wel heel mooi uit over de rivier en een natuurgebied aan de Angolese kant maar voor de rest is het hier vooral rustig.

Op diverse forums vonden mensen dat we minimaal 3x moesten overnachten in de Caprivi strook (het gebied waar we vandaag door rijden) maar ik vind het echt onzin. Achteraf had ik liever nog veel verder door gereden zodat we slechts 1 lange reisdag hadden. Nu moeten we morgen nog een keer deze afstand afleggen maar dan zonder grens overgangen dus dat moet een stuk sneller gaan. Ik heb ook niet het gevoel dat ik meer tijd had willen besteden in de Caprivi, we hebben nog niet echt iets gezien waar we voor hadden willen stoppen. De weg liep ruim 200 km door een nationaal park maar het enigste dat we gezien hebben is 1 Sable antilope dus daarvoor hadden we het ook niet hoeven doen.

Na een middag helemaal niks doen zijn we dus vroeg gaan slapen zodat we morgen ook weer vroeg de weg op kunnen richting een van de hoogte punten in deze reis, Etosha national park!

Overnachting : Kayova river lodge, Nyangana (namibiŽ)

Vorige pagina    Volgende pagina