ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //   Reisverslag Zuid-Afrika & Swaziland 2013   //  Dag  9  //  Kruger national park

We staan vandaag extreem vroeg op voor onze ochtend game drive. Om half 6 vertrekt onze truck bij de receptie van Skukuza restcamp de bush in. De truck is helemaal uitverkocht en een half uur voordat het normale verkeer door de poort mag zijn wij al onderweg. Hierdoor zijn we het eerste voertuig dat een weg aflegt en daardoor zie je altijd veel onverwachte dingen.

Het is erg koud in de truck en het eerste half uur zien we echt helemaal niks. Als de zon begint door te komen hebben we echt ontzettend veel geluk! Er loopt een pack wilddogs midden op de weg! De truck stopt direct en zet de motor uit. De honden lijken zich totaal niet te storen aan onze aanwezigheid en zijn druk bezig met hun ritueel. Ongelofelijk om te zien hoe dit team samenwerkt. Voor en achterop lopen 2 honden die alle in de gaten houden. De 5 honden die er tussenin lopen zijn druk op zoek naar enige vorm van eten. We zitten gelukkig helemaal achterin de jeep zodat we de honden lang kunnen zien. We vertrekken de pas als de laatste hond weer de bush in verdwenen is. Geen enkele andere auto heeft dit vandaag gezien en dus was deze game drive absoluut de moeite waard!

De rest van de game drive verloopt zonder echte hoogte punten. Er springt nog een grote antelope net achter ons de weg over als ik net een foto maak en we zien weer een hoop bavianen. Als we terug komen in het kamp gaan we eerst wat eten en uitrusten. In het camp lopen we rond op zoek naar vogeltjes die hier in overvloed aanwezig zijn.

Na de middag stappen we weer in onze eigen auto en rijden de S1 op richting Phabeni gate. Halverwege de weg gaan we zuidwaarts richting de H1-1. Op deze weg komen we grote groep giraffen en olifanten tegen. Ook komen we over een bruggetje waar we echt onze ogen uitkijken. Er zitten leguanen op de brug, diverse vogels in het water en een stel kingfishers is druk bezig met het vangen van visjes. We blijven hier een tijd staan om de kingfishers al vliegend in de lucht te fotograferen wat aardig gelukt is. We nemen ergens een verkeerde afslag en komen ineens uit bij de Paul Kruger gate. Het is al tegen half 5 en dus besluiten we maar gewoon terug te rijden naar ons camp. Onderweg steekt er nog een zeer grote slang de weg over waar we achteraf van vermoeden dat het een black mamba was. Helaas ging hij zo snel dat we geen foto konden maken maar het zet je toch wel even aan het denken wat hier allemaal rond kruipt dat je niet op het eerste gezicht ziet.

Na het eten besluiten we dat het tijd is om te gaan slapen. Het is een lange dag geweest door de ochtend game drive en we willen morgen weer zo vroeg mogelijk op pad. We merken echt dat er van 06:00 tot 10.00 en van 15.00 tot 18.00 het meest te zien is. De tussen periode is zo warm dat de meeste dieren toch beschutting zoeken. En dat doen wij zelf ook meestal want de hele dag rondrijden is echt to much.

Overnachting : Skukuza restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina