ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //   Reisverslag Zuid-Afrika & Swaziland 2013   //  Dag  7  //  st. Lucia  ->  Hlane royal national park (Swaziland)

We vertrekken vandaag vroeg uit st. Lucia omdat we richting de grens met Swaziland gaan. Volgens berichten op internet is het regelmatig verschrikkelijk druk bij deze grenspost en dat willen we voor zijn. Na 2,5 uur rijden komen we aan bij de Golela border post. Het is een zeer nette en moderne grens post, helemaal voor Afrikaanse begrippen. We worden snel en vriendelijk geholpen en binnen 15 minuten staan we al in Swaziland. Dat ging veel sneller dan gepland maar dat vinden we helemaal niet erg.

We rijden over de verschrikkelijk saaie MR8 richting het noorden. Deze omgeving word gekenmerkt door extreme armoede. De mensen langs de weg lijken echt helemaal niks te hebben en het enigste dat hier verbouwd word is suikerriet. In het plaatsje Big bend komen we langs een enorme suikerriet fabriek en de weg ligt overal vol met de stukken hiervan. Ook ligt het hele land vol met drempels, als je net een beetje vaart maakt moet je alweer afremmen voor de volgende drempel.

Vanuit Big bend rijden we verder noordwaarts tot we Hlane Royal national park binnen rijden. We worden erg vriendelijk geholpen en we horen dat het extreem rustig is. Als we het terrein op rijden blijken we 1 van de 3 gasten te zijn. Wij hebben als enigste een rondavel gehuurd en zitten dus compleet afgezonderd van alles en iedereen op het veld achter het hoofdgebouw. Als we net onze auto uitgepakt hebben begint het ineens ontzettend hard te regenen. We rijden in de auto naar het hoofdgebouw en gaan daar op het overdekte terras zitten. In eerste instantie hoopten we dat het snel zou stoppen maar helaas werd het alleen maar erger. Een onweersbui die niet te vergelijken is met een onweer in Nederland trekt recht over het park. De klappen zijn oorverdovend en klinken tot in de verre omtrek door.

We zien mensen doorweekt terug komen van een game drive en wij zien er dan ook vanaf om nog iets te doen vandaag. We hangen eigenlijk de hele middag rond het terras en eten wat in het restaurant. De keuze is niet groot maar het eten is nog best goed in orde voor zon afgelegen plek als dit. Aan het eind van de middag rijden we door de onweersbui terug naar ons huisje en komen bijna vast te zitten door alle kleine modder stroompjes. We zijn vroeg gaan slapen in de hoop dat het weer morgen een stuk beter word.

Overnachting : Hlane royal national park, Swaziland

Vorige pagina    Volgende pagina