ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //   Reisverslag Zuid-Afrika & Swaziland 2013   //  Dag  6  //  iSiamgaliso wetland park

We beginnen de dag met een uitstekend ontbijt in onze guesthouse. De eigenaresse verteld dat het vandaag waarschijnlijk slecht weer gaat worden omdat er een storm aan komt boven de Indische oceaan. Na het ontbijt rijden we binnen 10 minuten naar iSiamngaliso wetland park. De entree is niet inbegrepen in onze wildcard en dus moeten we zelf betalen.

Al snel komen we er achter dat dit een echt vogel park is! We zien de ene prachtige vogel na de andere. Een boom vol kleine groene vogeltjes, en grote Coucal, Fish eagles en diverse kleine vogel soorten. We rijden rustig over de geasfalteerde weg als we ineens vol moeten remmen. Er steekt nog geen 10 meter voor ons ineens een Zwarte neushoorn over! Deze met uitsterven bedreigde diersoort had ik nog niet eerder in het wild gezien. Omdat ik de grootste zoomlens op mijn camera had kon ik geen goede foto maken, gelukkig bleek later dat mijn vader wel snel een foto had gemaakt. Nadat ik snel gewisseld had kon ik nog net wat foto’s maken toen hij met zijn kont onze richting op in de bosjes stond. Het verschil met de witte neushoorn is wel duidelijk zichtbaar. Dit exemplaar begon gelijk verse blaadjes te eten uit de struiken terwijl witte neushoorn alleen gras van de grond eten.

Als we door rijden komen we bij een bord waarop staat dat de auto uit mogen. Het punt heet Mfazana hide en alse we door het poortje lopen ezien we een mooi aangelegd pad door een stukje bos. Aan het eind van het bos was een grote vogel kijkhut van 2 verdiepingen gebouwd. We namen plaats in het gebouwtje en keken zo uit over een met lelies bedekte meertje. Op de blaadjes was een African Janana naar eten aan het zoeken, het was net alsof je jesus bezig zag. Balancerend over de lelie bladeren liep hij over het water. Aan de overkant van het meertje zagen we nog wat antilope lopen maar verder bleef het rustig. Rondom de kijkhut zaten nog wel zeer grote spinnen van diverse soorten. Gelukkig zaten ze niet in het huisje want dan hadden we ons zeker niet prettig gevoeld.

Vanuit de kijkhut zijn we verder gereden naar Cape vidal. Hier hebben we een hele tijd over het schitterende strand gelopen. Er zijn veel rotsblokken waar allemaal poeltjes water in zijn ontstaan. Door de golven zijn hier weer visjes en kreeftjes in gespoeld. Doordat het water kraakhelder is kan je de visjes goed bekijken. Vanaf het strand kunnen we ook goed de donkere wolken boven de Indische oceaan aan zien komen. De wind steekt ook behoorlijk op en er ontstaat een soort zandstorm op het strand. Er lopen en vliegen ook hier weer veel vogels rond die over het algemeen niet bang zijn voor ons. Als we cape vidal weer uitrijden begint het te regenen en dus hebben we een goed moment gekozen om weer de auto in te stappen. We zien nog wat aapjes in de bomen die rond cape vidal staan en stoppen bij de uitgang voor controle door mensen van het park. Één van de controleurs vraagt of een andere man mee mag rijden naar st. Lucia. Ik heb hier eigenlijk niet zo’n zin in omdat ik onderweg nog wil kunnen stoppen maar voordat ik iets kan zeggen heeft mijn vader al ja gezegd.

Samen met de man rijden we verder door het park richting st. Lucia. Al snel blijkt dat de man niet geheel fris ruikt en ik baal wel een beetje dat we hem mee genomen hebben. Van de andere kant regent het behoorlijk en waren we toch nergens meer uitgestapt om te kijken. We rijden dus al zoekend naar wildlife verder over de hoofdweg richting st. Lucia. We zetten de man in het dorp af en gaan dan op zoek naar een restaurant. We vinden een restaurant boen de Wimpies dat ocean Sizzler heet. Het is een leuk restaurant met goed eten en vriendelijk personeel. Na het eten lopen we nog even langs één van de vele souvenir kraampjes die st. Lucia rijk is en kopen wat beeldjes. Bij de supermarkt doen we alvast inkopen voor de lange reis naar Swaziland morgen en gaan daarna terug naar onze guesthouse.

Overnachting : Elephant coast guest house, st. Lucia

Vorige pagina    Volgende pagina