ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //   Reisverslag Zuid-Afrika & Swaziland 2013   //  Dag  4  //  Drakensbergen  ->  Hluhluwe  Imfolozi

We verlaten na het ontbijt onze lodge in de Drakensbergen. Een geweldige plek die we iedereen ten zeerste kunnen aanbevelen! Als we de straat uit rijden hebben we nog even een fantastisch uitzicht op de Drakensbergen in de achtergrond. We rijden richting het plaatsje Bergville waar we een grote supermarkt tegen komen. Vanavond zitten we in een huisje waar geen restaurant in de buurt is en dus doen we onze inkopen voor het avond eten. Ia het Plaatsje Winterton rijden we over de R74 tot we bij de snelweg komen.

We nemen de snelweg richting Durban en de stad lag er exact hetzelfde bij als 4 jaar geleden. Een ontzettend drukke en grote stad met veel smok erboven. Hier hebben we eigenlijk geen trek in en besluiten om er maar om langs Durban de tolweg 2 richting St. Lucia op te rijden. Het begint hier wel gelijk een stuk warmer te worden en de vegetatie veranderd in dat van tropisch gebied. We zien regelmatig palmbomen voorbij komen en in de verte de Indische oceaan. Bij het plaatsje Mtubatuba draaien we de R616 op richting Hluhluwe / Imfolozi. Dit is een ontzettend drukken weg met veel koeien en kinderen die langs de weg lopen.

Nadat we de weg ongeveer 45 minuten gevolgd hebben komen we eindelijk bij de entree van ons eerste wildpark. We betalen de entree en rijden het Imfolozi deel van het park binnen richting onze overnachtingsplek Mpila camp. De weg slingert door de heuvels en al snel spotten we onze eerste dieren. Zebra’s, buffels, impala’s en bavianen komen we in dit gebied regelmatig tegen. Ook zien we een soort kameleon de weg over steken. Maar ondanks dat hij zo traag bewoog waren we toch niet op tijd om onze camera’s te pakken. Na ongeveer een uurtje rijden komen we aan bij de ingang van ons camp.

We melden ons en krijgen een huisje toegewezen. Het huisje is prima in orde en heeft schitterend uitzicht over de omgeving. Mpila camp ligt midden in de bush en heeft slecht een olifanten hek. Alle andere dieren (incl. roofdieren) kunnen dus zo door het park lopen. De impala’s en wrattenzwijnen lopen dan ook continu over het grasveld achter ons huisje. Het is door de lange rit al behoorlijk laat geworden en we maken dus maar vast ons avond eten. Vanaf onze veranda zien we een prachtige hagedis en een hop. Als het echter donker word veranderd het hier in een geweldig safari oord!

Zittend op onze veranda zoeken we naar dieren en we zien de gekste dingen oorbij komen. Konijnen, vogels, impala’s, Zwijntjes en Hyena’s! De Hyena’s lopen continu om de impala’s heen en later staan ze zelf op de bbq van onze buren de restjes te eten. Ook zien we een gekko die druk bezig is met het vangen van vliegjes in het licht van onze lamp. Na onze zelf bedachte avond safari gaan we vroeg slapen. Morgen mogen we al vanaf 6 uur het park in en dat willen we ook zeker gaan doen!

Overnachting : Mpila camp, Hluhluwe / Imfolozi

Vorige pagina    Volgende pagina