ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2013       // DAG 17 // DAG 18 //   Reisverslag Zuid-Afrika & Swaziland 2013   //  Dag  11  //  Kruger national park

Het begint langzaam maar zeker een sport te worden voor ons, kies de route die niemand anders rijd! En we beginnen er al aardig goed in te worden ook! We vertrekken zoals elke dag in het Krugerpark weer erg vroeg en ontbijten in de auto tijdens het rijden. De eerste uren van de dag zie je toch verreweg het meeste vinden we tot nu toe. We rijden over de S28 richting corodile bridge en komen wederom het eerste uur helemaal niemand tegen.

We hebben niet echt veel geluk vandaag en tot aan Nhalanganzwani dam zien we eigenlijk helemaal niks. Bij de dam is een kijk hut waar je uit de auto mag en dat doen we dan ook. In het water voor de hut ligt een groep nijlpaarden en de bomen boven de hut zitten vol met aapjes. Een prima plek om even een boterham te eten en daarna rijden we verder. We zien op en langs de S28 heel veel vogels en impala’s maar verder blijven we vandaag niet veel geluk hebben. We komen weer mensen tegen die beweren een leeuw te zien en aangezien we maar met 2 auto’s zijn blijven we ook een keer staan. Na een kwartier geven we de moed echter op en rijden we verder.

Crocodile bridge is één van de kleinere kampen in het park maar wel met een prima supermarkt. We rijden over de S128 weer richting Lower sabie maar het blijft een erg slechte dag. Op dit soort dagen is een safari niet echt leuk. In de hoop toch dingen te zien besluiten we dan ook om niet in het kamp te blijven rond het middag uur maar een route naar het noorden te proberen. Ook dit blijkt weer een erg slechte beslissing te zijn. We zien helemaal niks bijzonders en het is echt snikheet in de auto! In de auto hebben we het er al over dat we te verwend zijn geraakt en dat de laatste 4 dagen weleens allemaal zo kunnen zijn. We stoppen nog wel bij de Mlandozi dam waar we uit de auto mogen. Er is hier een ranger die koude drankjes verkoopt en het uitzicht is schitterend. We kijken uit over een meertje waar veel dieren naar toe komen om te drinken. Ook is de lucht erg mooi doordat er allemaal kleine wolkjes te zien zijn. Rondom de picnic plaats zien we wel heel erg veel mooie vogels en na een uurtje uitrusten en vogels kijken rijden we weer verder.

Inmiddels is het rond half 4 en dat is normaal de tijd dat we weer dieren gaan zien. Maar helaas blijkt vandaag toch ook echt een slechte dag. Hebben we de verkeerde route gekozen? Is dit gebied niet goed? Of hebben we gewoon heel erg veel pech gehad? We zullen het nooit weten en dat maakt een safari juist zo leuk. We eten ’s avonds in het restaurant van ons kamp en blijven op het terras zitten om wat te drinken. Het uitzicht over de rivier is hier heel erg mooi. Qua kamp is lower sabie veel prettiger dan Skukuza. Er hangt een hele rustgevende sfeer en je hebt echt het gevoel midden in de bush te zitten. In tegenstelling tot Skukuza waar we toch meer het gevoel van een camping hadden. Als we in ons huisje zijn bekijken we alvast de route voor morgen. We gaan dan naar Letaba en hopelijk hebben we dan meer geluk dan vandaag. Ook komen we nog een nieuwe huisdeur tegen, Er zit een pad in het koelingsgat van onze koelkast en hij stoort zich er totaal niet aan als we even onze macro lens uitproberen.

Overnachting : Lower sabie restcamp, Kruger national park

Vorige pagina    Volgende pagina