ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 9     //     Tsitsikamma

Ondanks de slechte verwachtingen hebben we vandaag toch geluk. Het weer is net als de hele vakantie tot nu toe stralend. 's Ochtends waren er nog wat wolken maar later op de dag trok de hele lucht open. Na het ontbijt rijden we naar het Tsitsikamma n.p. Dit park ligt samen met de Storms river mouth op nog geen 10 minuten rijden van ons hotel.

Het Tsitsikamma n.p. word ook wel "the garden of the garden route" genoemd. Als we eenmaal in het park zijn blijkt al snel waarom. Het park bestaat uit uitgestrekte bossen die tegen het tropisch regenwoud type aanliggen. Je kan zien dat het echte oerbossen zijn aangezien het er allemaal zwaar verwilderd uitziet. We zijn langs de kust over het pad naar de Storms river mouth gelopen. Dit pad van slechts een paar km lang brengt je bij een touw brug die over de storms river loopt. Het pad loopt door het bos heen en naast prachtige bomen en vogels heb je ook mooie uitkijkjes over de oceaan.

Toen we eenmaal de brug over waren besloot Guido het pad nog een stukje verder te volgen terwijl Suzanne even moest uitrusten. Het pad volgt zich omhoog de berg op via smalle paden en hoge traptreden. De luchtvochtigheid hier nam zo erg toe dat na 15 minuten omhoog lopen het zweet aan alle kanten van mijn hoofd afliep. Omdat er vanaf dit punt al een prachtig uitzicht was op de Storms river mouth besloot ik terug te gaan naar Suzanne die lekker langs het water zat te genieten. Totaal uitgeput van een half uur omhoog lopen zijn we terug gegaan naar Tsitsikamma village waar we wat inkopen hebben gedaan in de park shop. We wilden graag een boot tocht maken de storms river op maar helaas kregen ze niet genoeg mensen en kon de boot tocht niet doorgaan.

Wij hadden wel weer even genoeg gewandeld en besloten de auto te pakken naar Blaukrans bridge. Dit is de grootste boogbrug die langs de tuinenroute ligt. Deze brug is vooral bekent omdat je hier de hoogste bungee jump sprong te wereld kan maken. De sprong van 216 meter hoog is blijkbaar zo schrikbarend dat mensen die willen springen van de brug geduwd moesten worden. Je krijgt geen bedenktijd en zodra er is afgeteld word je door 2 mannen het diepe in gegooid. De organisatie heet dan ook niet voor niks "Face adrenaline". Naast bungee jumpen kan je hier ook een tokkel baan langs de brug nemen of een wandeling over de brug zodat je van dichtbij het bungee jumpen kan bekijken. Naast de brug ligt ook een cafe waar je live video beelden van de sprongen op groot scherm kunt zien. Voor ons was dit allemaal wat te extreem en nadat Guido de nodige sprongen bekeken had droop hij met de staart tussen de benen af. We zijn hierna nog naar Khosian culture village geweest maar dit was echt een tegenvaller. We kregen een korte rondleiding maar het dorp was totaal uitgestorven. We hadden wat zang en dans verwacht maar het was werkelijk helemaal niks. Gelukkig koste de entree ook maar 1 euro dus konden we er mee leven.

Toen we uit de village kwamen zagen we een bord met Big Tree erop. Aangezien dit ook op de route kaart aangegeven stond leek het ons heel wat. Vol verwachting liepen we ongeveer 10 minuten over het pad richting Big Tree maar helaas viel het erg tegen. In vergelijking tot de Baobabs in het Kruger park is dit echt de moeite van het lopen niet waard. We zijn terug richting hotel gereden. Bij de Paul Sauer bridge zijn we gestopt voor benzine en hebben we gegeten bij Steers. Dit is een redelijk goed fast food resaurant dat bijna overal in Zuid-Afrika te vinden is.

Hotel : Storms river guest house

Vorige pagina    Volgende pagina