ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 8     //     Garden route

Vandaag vertrekken we uit Oudtshoorn en gaan richting Storms river. We hebben ons in tegenstelling tot andere mensen prima vermaakt in Oudtshoorn en wij raden dan ook iedereen aan om hierheen te gaan. We zijn vanuit Oudtshoorn via de N12 en de N9 naar de N2 gereden. De N2 staat vanaf hier tot Port Elizabeth bekent als de Tuinenroute. De weg was dan ook prachtig en je komt langs prachtige meren die net achter de duinen liggen.

Onze eerste stop vandaag was in Wilderness n.p. We wisten niet precies wat we hier konden verwachten maar het bleek meer een wandel park te zijn. Langs de rivier was een wandelpad aangelegd door de bossen heen. Het park is vooral bekent om de vele vogels die het rijk is. Wij hebben iets meer dan een uur rond gelopen en al een 10 tal verschillende vogels gezien. Op sommige plaatsen kan je aan de rivier picknicken. Het is ook mogelijk om met een kano over de rivier door het park te gaan. Onderweg zagen we verschillende soorten spechten, een hele grote sprinkhaan en de zogenaamde Knysna Loerie. Dit is echt een prachtige vogel die een hele tijd met ons mee vloog alsof hij zelf graag op de foto wilde. Verder zagen we ook de Sunbirds en heel veel mooie gele vogels. Na iets meer dan een uur wandelen zijn we weer in de auto gestapt.

De volgende stop was in Knysna waar we veel over gelezen hadden. Wij vonden het hier echter niet zo bijzonder als alle verhalen voor deden. Het was ontzettend rustig en het stadje zelf was niet wat we er van verwacht hadden. Daarbij kwam ook dat het weer begon om te slaan en dus het uitzicht op de knysna heads niet zo mooi was. We hebben in Knysna Quays (soort waterfront als in Kaapstad) wat gegeten bij een Italiaans restaurant. Na het eten besloten we maar door te rijden langs de tuinen route.

Een km of 30 buiten Knysna zijn we gestopt bij het Knysna Elephant park. Hier kan je Interactief met olifanten omgaan. Je kan ze bijvoorbeeld voeren of een ritje boven op de olifanten maken. Wij schrokken echter zo van de prijzen dat we besloten het maar over te slaan. Een rondwandeling zonder aanraken koste 12 euro en een ritje op de olifanten koste meer dan 60 euro! Vermoedelijk zouden we nog zoveel olifanten zien deze vakantie dat het ons dit niet waard was.

Omdat het flink begon te regenen zijn we naar het hotel gereden waar we na het inchecken nog zijn we gaan eten bij het restaurant van het Protea hotel storms river wat goed en niet duur was. Ons hotel zelf had geen restaurant en was sowieso niet prettig. Overal hing de geur van honden en het was allemaal erg oud ingericht.

Hotel : Storms river guest house

Vorige pagina    Volgende pagina