ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 6     //     Hermanus -> Oudtshoorn

Vanochtend hebben we eerst wat uit geslapen aangezien de laatste paar dagen allemaal vrij druk en vermoeiend waren. Met name de wandeling naar de tafelberg zit nog steeds in onze benen. Nadat we de auto ingepakt hadden zijn we eerst nog een keer langs de baai gelopen in de hoop een walvis te zien (zonder resultaat). Na een uurtje in de zon gezeten te hebben genietend van het uitzicht en het mooie weer zijn we dan ook op weg gegaan naar Oudtshoorn.

We zijn vanuit Hermanus over de R326 naar de N2 gereden. We hebben de N2 gevolgd tot Mosselbaai. Onderweg zijn we nog gestopt bij Bonte bok N.P. Dit ligt in de buurt van Swellendam. Bonte bok is een klein park dat alleen maar uit gravel wegen bestaat. In ongeveer een uurtje kan je het rondje rijden waar toeristen mogen komen. Het eerst half uur zagen we helemaal niks. We hadden gehoopt de dieren bij de uitzichtpunten aan de rivier te zien maar ze bleken aan de hele anderekant van het park te staan. Aan de andere kant van het park zagen we dan toch een aantal groepjes Bonte bokken en Berg zebra's. Er zaten ook nog een heleboel mooie vogels en er stonden prachtige bloemen.

Na een uurtje hebben we onze weg vervogld naar Oudtshoorn. Rijdend op de N2 vielen we van de eene verbazing in de andere. De vluchtstroken hier worden werkelijk overal voor gebruikt. Het is een voetpad, fietspad, lifter strook en een extra rijbaan om in te halen. Soms staan lifters echt bijna op de weg met geld te zwaaien hopend dat er een auto stopt.

Vanaf Mosselbaai hebben we de R328 genomen richting Oudtshoorn. Onderweg kwamen we steeds meer struisvogel boerderijen tegen waar deze streek om bekent staat. In sommige weilanden stonden wel een paar duizend struisvogels! Echt grappig om te zien dat ze echt allemaal omhoog keken zodra er een auto langs reed. Rond half 5 kwamen we aan bij onze lodge die op 15 minuten ten noorden van Oudtshoorn lag op de weg naar de Cango Caves. We werden hier echt bijzonder hartelijk ontvangen en iedereen kwam zich even netjes voorstellen. Omdat we best honger hadden werden er wat tosti's voor ons gemaakt en kregen we wat te drinken op het terras. Vanaf de lodge hadden we een prachtig uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van de Swartbergen.

Ons huisje was echt prachtig ingericht met een super luxe moderne badkamer. Tijdens het uitstekende avond eten kwam de eigenaar even met ons praten over de plannen voor morgen. Hij had een goede kaart van de omgeving en gaf ons een aantal goede tips. Verder hoorde we dat we hier onze was konden laten doen. Imiddels waren we al bijna een week onderweg en hadden we een aardige berg. Het werd allemaal netjes gewassen voor nog geen 5 euro! Voor ons was dit de mooiste lodge tijdens onze reis en zeker een aanrader voor iedereen!

Hotel : Thorntree country house Oudtshoorn

Vorige pagina    Volgende pagina