ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 5     //     Hermanus

Vandaag rijden we door de Hottentots Holland mountains langs Franschhoek naar Hermanus. Onderweg weer veel wijngaarden maar ook stukken mooie natuur. De R45 loopt na Franschhoek door het Hottentots Holland nature reserve. De natuur hier is prachtig, overal staan de fijnbos planten die deze streek rijk is. Onderweg moeten we nog vol in de remmen voor een groep Bavianen die de weg op kwam stormen.

Na anderhalf uur rijden kwamen we aan bij Hermanus. Het was eigenlijk de bedoeling nog langs Betty's bay te rijden waar een pinguïn kolonie leeft maar we hadden ergens de afslag gemist en hadden geen zin om terug te rijden. Het weer was prachtig in Hermanus en nadat we hadden ingecheckt in ons hotel zijn we over het pad langs de kust gewandeld op zoek naar Walvissen. Op een aantal uitkijk punten zijn we even gestopt maar op een heleboel Klip dassies na zagen we niks.

We besloten toen maar naar het Whale museum te gaan. Het was een klein museum dat je binnen 20 minuten gezien hebt maar wel leuk als tijd verdrijf. Je krijgt veel informatie over de verschillende soorten walvissen en je kunt goed zien hoe groot deze dieren eigenlijk zijn. Na het museum zijn we terug gelopen naar de uitzichtpunten en al snel hoorde we mensen schreeuwen dat er verderop een walvis zwom. En inderdaad! Een heel eind bij ons vandaan zagen we 2 walvissen zwemmen. Waarschijnlijk een moeder met jong.

We hadden best honger en besloten te gaan eten bij Bientangs cave. Dit restaurant is prachtig gebouwd in de rotsen en het terras ligt bijna in het water waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de baai. Het eten hier was niet duur en heel erg goed! Het duurde niet lang voordat we vanaf ons terras de volgende walvis zagen. Deze kwam gelukkig onze kant op gezwommen en het duurde niet lang voor we echt goed beeld op hem kregen. Hij zwom op nog geen 100 meter voor ons langs door de baai. Toen we dachten dat hij weg was begon hij ineens te springen en met zijn staar te slaan. Na een paar keer had ik gelukkig eindelijk mijn camera op de goede plek gemikt en kon ik prachtige foto's maken van de springende walvis. Omdat we vanaf ons terras al een tijdje geen walvissen meer gezien hadden besloten we maar het dorp in te lopen. We hebben wat cd's gekocht met Afrikaanse muziek voor in de auto (altijd leuk voor de sfeer) en wat rond gekeken bij souvenir winkels. We hebben ook nog geïnformeerd voor een boot tocht om dichterbij de walvissen te komen maar aangezien dit best duur was en we al walvissen goed hadden gezien besloten we dit niet te doen.

We zijn langs de baai terug gelopen naar ons hotel waar we even op onze kamer zijn gaan rusten. Vanuit onze hotel kamer hadden we vrij uitzicht op Walker bay waardoor we zelfs vanuit onze kamer naar walvissen konden speuren (zonder resultaat). Voor het avond eten zijn we naar het centrum gelopen. We konden moeilijk kiezen waar we wilden eten en kwamen uiteindelijk bij Wimpie's terecht. Dit is een mac donald achtig fast food restaurant. Toen we terug liepen naar het hotel zagen we nog een groepje Dolfijnen verderop in de baai maar helaas zwommen ze van ons af waardoor we ze niet goed konden zien.

Hotel : Windsor hotel Hermanus

Vorige pagina    Volgende pagina