ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 22     //     Kruger national park

Omdat we gister al de hele panorama route gereden hadden besloten we om vandaag toch maar weer naar het Kruger park te rijden in de hoop nog wat leeuwen te zien. Het park heeft gewoon een ongelofelijke aantrekkingskracht en lijkt elke minuut die je kan missen op te eisen. Het is nog geen uur rijden vanaf Graskop en dus makkelijk te doen. In het park zien we al snel iets nieuws, er kroop een slang over de weg en die hadden we nog niet gezien. Even niet uitstappen dus. Langs de weg zagen we ook nog een heleboel mongooses. Dit zijn kleine dieren die op een Fred lijken en net als stokstaartjes op hun achter poten kunnen staan. We kwamen ook nog een erg grappig vogeltje tegen. Man en vrouw naast elkaar midden op de weg waren niet bang en zeker niet van plan om aan de kant te gaan. We hebben ook een hele tijd staan kijken bij een groep impala's waarvan 2 mannen aan het vechten waren. Ook zagen we een groepje zebra's die allemaal tegen de bomen stonden te krabben.

Op een half afgebroken bruggetje zagen we een leguaan liggen! Zo zie je de hele dag geen reptielen en zo zie je 2 soorten op 1 dag. Blijft leuk dat Kruger park! Vanaf Skukuza zijn we over een zandweg langs de Sabi river terug gereden naar de Phabeni gate waar we begonnen maar hier zagen we 1 giraf. Helaas dus geen leeuwen waar we op hadden gehoopt. Omdat Suzanne er wel een beetje genoeg van had gekregen besloten we om maar terug te rijden naar Graskop en van daaruit naar Pelgrim's rest te rijden. We hadden hier veel over gelezen maar het viel ons zwaar tegen. Het is een grote souvenir markt in een soort openlucht museum. Het hele dorp vol met restaurants en kleine winkeltjes die puur op toeristen gericht zijn. We hebben de straat een keer op en neer gelopen en zijn wezen lunchen bij "Royal hotel" waar het eten van redelijk kwaliteit was maar zeker niet geweldig.

Na pelgrim's rest zijn we nog maar wat watervallen gaan bekijken zoals Lisbon falls langs de panorama route. Ook zijn we gestopt bij de Natural bridge net buiten Graskop maar dit is echt totale onzin. Je kan het amper een natural bridge noemen en dus waren we binnen 5 minuten uitgekeken. We hebben nog gegeten in het restaurant van ons hotel wat overigens wel goed te eten was voor een redelijke prijs.

Helaas was dit echt de laatste dag in het Kruger park maar vooral Guido weet zeker dat hij hier ooit nog terug gaat. Echt helemaal geweldig!

Hotel : Graskop hotel

Vorige pagina    Volgende pagina