ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

Zuid-Afrika 2009    //    Dag 20    //   Kruger national park

Vandaag moeten we weer vroeg op voor onze morning Bush walk. Dit keer werden we door echte Kruger park rangers opgehaald en na ongeveer 40 minuten rijden door de zonsopkomst waren we bij de wandel plek. We waren met 2 gewapende rangers en 5 Italianen en de sfeer was erg gezellig. We liepen achter de twee rangers aan en af en toe stopten we voor uitleg over planten, dieren of om sporen te bekijken. We kregen ons ontbijt dit keer echt midden in de bush wat echt een apart gevoel gaf. Na het ontbijt liepen we terug richting de jeep en vlakbij de jeep moesten we ineens erg zacht doen. Er stond een buffel op nog geen 50 meter van ons af. Erg indrukwekkend om dit zo dichtbij te zien. Rond half 11 waren we terug op de lodge. We hadden eigenlijk een rivier safari maar we mochten deze ruilen voor een avond safari. dit leek ons beter aangezien we in Hluhluwe al een rivier safari gedaan hadden. 's Middags hebben we lekker in het zwembad gelegen en af en toe van de cocktail bar gebruik gemaakt.

Rond 4 uur werden we opgehaald voor de avond en safari en rara... We hadden dezelfde Italianen en dezelfde ranger als vanochtend! Erg leuk omdat deze ranger het niet met regels nam. We namen een andere weg dan de andere groep en zagen naast impala's een white sided jackal! De ranger was trots op Guidos spot aangezien deze erg zeldzaam zijn. In de bush stopten we voor sundowners. Met een hapje en drankje keken we naar de zon's ondergang. Toen de zon onder was gingen de spotlights aan en konden we op zoek naar nacht dieren. Na een half uur niks zien gingen we naar onze bush braai. Midden in de bush was een stuk afgezet bewaakt door rangers waar we een braai hadden. Verlicht door kaarsen en een kampvuur was de sfeer echt uniek en samen met de Italianen hadden we het erg gezellig. Op de weg terug ging onze ranger ineens een andere weg in dan de andere jeeps. We stopten en mochten uitstappen. Met een laser lampje gaf onze ranger uitleg over de sterren wat absoluut niet de bedoeling was maar wel erg gaaf. Hij liet ons verschillende sterrenbeelden zien en ook de verschillende planeten die zichtbaar waren. Het laser lampje was zo goed dat hij bijna tot op de ster leek te schijnen wat zijn uitleg erg goed volgbaar maakte.

Onderweg terug zag Guido op ongeveer 20 meter in de Bush 2 oogjes glinsteren en liet de ranger stoppen. De oogjes bleken van een Luipaard te zijn! Het dier zat ons recht aan te kijken en leek totaal niet bang te zijn. Na een paar seconden liep hij verder de jungle in. Wederom complimenten vanuit de hele jeep natuurlijk maar helaas hadden we net onze camera opgeborgen omdat we eigenlijk niks meer verwachten te zien, erg dom natuurlijk. Het bleek maar weer dat een avond safari puur geluk hebben is. Je moet echt op het juiste moment op de juiste plek zijn. De jeep die achter ons reed kwam nog geen halve minuut later aan maar toen was het Luipaard al weg gelopen. Niemand in de andere jeep geloofde dan ook dat wij er één gezien hadden. Helaas hadden we dus ook geen foto's om het te bewijzen maar voor ons was het een ongelofelijke ervaring!

Eenmaal terug op de lodge gingen we nog even een cocktail drinken. De Nederlandse stage loper was net klaar en nodigde ons uit bij zijn huis net buiten het park. Hier hebben we nog gezellig wat gedronken en ervaringen gedeeld.

Hotel : Sefapane lodge Phalaborwa

Vorige pagina    Volgende pagina