ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

    Zuid-Afrika 2009     //     Dag 19     //     Kruger national park

Vandaag moeten we al om 4 uur opstaan vanwege onze safari. Om 5 uur vertrekken we in een jeep met ranger richting het kruger park. We zullen de hele dag door het kruger rijden op zoek naar de wilde dieren. Onderweg zullen we in het park stoppen voor ontbijt en lunch.

Ondanks dat we in een jeep met ranger zaten moesten we toch nog dik 10 minuten wachten voor de gate van het Kruger park. We kregen geen voorrang maar toen we eenmaal in het park waren mochten we wel over wegen rijden waar anderen niet op mochten. De eerste 2 uur reden we over een zandweg van Phalaborwa naar Letaba en net zoals gister zagen we in dit gebied echt maar heel weinig. Een enkele olifant en een buffel op 200 meter afstand was alles. De olifanten hier kwamen wel erg dicht langs de jeep en stonden om ons te imponeren alle struiken uit de grond te trekken.

Rond 9 uur waren we in Letaba waar we stopten voor het ontbijt. De rangers hadden het complete ontbijt in koel boxen meegenomen en op de tafels van het kamp hadden ze een heel buffet gemaakt wat er keurig uitzag. Na het ontbijt mochten we een half uurtje door Leteba restcamp lopen. Er zaten wat winkels en er was een Olifanten museum. Hier vond je allerlei info over de Olifanten en er stonden een aantal van de grootste slagtanden tentoongesteld. soms wel tot 2 meter lang!

Toen we eenmaal weer op pad waren kregen we na ongeveer 15 minuten rijden een tip van een auto die ons tegemoet kwam. Een paar km verder zou een luipaard vlak langs de weg in de boom hangen. De ranger verspilde geen moment en reed aan een stuk door en na ongeveer 5 minuten rijden kwamen we bij de plek. En inderdaad, er lag een redelijk jong Luipaard op nog geen 10 meter naast de weg in de boom! In eerste instantie zagen we alleen de poten en staart maar hoe langer we stonden hoe meer we konden zien. Zijn kop draaide steeds verder onze kant op en we konden zelfs zijn bek goed zien toen hij begon te gapen. Lange tijd zat hij ons recht aan te kijken totdat hij blijkbaar genoeg van alle aandacht had. Inmiddels waren er een stuk of 7 auto's die stonden kijken. Het Luipaard besloot om op te staan en eindelijk konden we hem in volle glorie bewonderen. Dit is echt één bonk spieren. Een volwassen Luipaard kan een prooi tot 65 kilo aan zijn tanden tot 11 meter omhoog de boom in trekken! Na een paar minuten liep hij Head first de boom uit en de bush in. Echt ongelofelijk dat we dit mochten meemaken. Onze dag was hoe dan ook nou al goed. We reden verder richting Satara en stopten weer bij de olifants bridge.

Hier zagen we weer de nodige krokodillen en nijlpaarden. We reden door naar Timbavati waar we stopten voor de lunch. Er zaten hier veel vogels en een erg tamme bosbok. Een meisje uit onze jeep kon hem zelfs aaien! De rest van de weg terug zagen we nog een aantal erg vreemde vogels zoals de "kori busterd" en de "Saddle-billed stork". Ook kwamen we nog een aantal giraffen en een groep Neushoorns tegen. Toen we op de weg van Leteba naar Phalaborwa reden zagen we net als gister en vanochtend wederom helemaal niks. Zelfs de ervaren ranger kon hier niks spotten en voor ons was dit dus wel de slechtste weg om wild te spotten in het hele kruger park. Rond 4 uur waren we terug bij de lodge waar we eerst een frisse douche hebben genomen.

In de douche bleken we niet alleen! Er zat een Gekko in de douche bak en doordat de muren nat waren kon hij er niet meer uit. Na ongeveer 10 minuten hadden we het dier eindelijk te pakken en konden we hem buiten loslaten. Na de douche zijn we bij de cocktail bar gaan zitten waar een Nederlandse stage loper achter de bar stond. De cocktails waren erg lekker en helemaal niet duur. De bar ligt hier half verzonken in het zwembad waardoor je vanuit het zwembad aan de bar kan hangen. We hebben gegeten bij onze lodge, het was a-la-carte en het smaakte goed.

Hotel : Sefapane lodge Phalaborwa

Vorige pagina    Volgende pagina