ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 18     //     Kruger national park

Vandaag moeten we weer vroeg uit bed voor een lange rit door het Kruger park. Voor mensen die in het park verblijven gaat de gate al om 6.00 open en dus stonden we om 6.00 bij de gate. Vandaag rijden we volledig door het Kruger park naar Phalaborwa. We rijden langs "Satara", "Olifants" en "Leteba" om daar vervolgens de H9 naar Phalaborwa op te gaan.

Vlak na ons vertrek zien we al de eerste mooie vogel op een boom zitten niet ver van ons af. De African fish eagle zit in alle rust te wachten tot de schemer weg is. Al snel daarna zien we weer veel Impala's, Waterbok, Bavianen en Nijlpaarden. Vlak voor Satara stoppen we even bij een waterpoel waar veel impala's en waterbokken staan. Het krioelt er werkelijk van totdat er ineens een groep wildebeesten aan komt stormen. Ze doen hun naam absoluut eer aan en de andere dieren maakte dat ze weg kwamen. toen de Wildebeesten eenmaal bij de waterpoel waren en tot rust kwamen keerde de andere dieren terug wat een erg bonte verzameling dieren opleverde. Vlak na deze waterpoel zagen we de eerste Baobab boom van onze reis. Ongelofelijk hoe groot deze bomen zijn. Deze boom was ongeveer 2000 jaar oud. De oudste Baobab in Zuid-Afrika is bijna 6000 jaar oud en is zo groot dat er zelfs een bar in gemaakt is. De omtrek van de boom is bijna 40 meter! De boom staat vlakbij Tzaneen dus mocht je in de buurt zijn is dit misschien een leuk idee.

We vervolgen onze reis en al snel zien we een groepje Blauwbal apen. Het is gewoon echt waar deze dieren hebben knal blauwe ballen! Erg grappig om te zien dus! Verder zagen we nog een Olifant die met water stond te spuiten en verschillende groepen Olifanten en Zebra's. Op de brug over de Krokodillen rivier mag je even uit de auto stappen en dat deden we dan ook. Vanaf de brug zie je verschillende Krokodillen en Nijlpaarden in het water. Als je goed kijkt zie je ook veel mooie vogels en grote vissen zoals de "Catfish". Na de Krokodillen rivier veranderd het landschap in een savanne en zie je vooral grote groepen dieren. Ook zagen we weer een aantal Neushoorns en een paar Buffels. Langs de kant van de weg kwamen we ook nog een Steenbokje tegen. Dit zijn echt prachtige antilope. Ze zijn erg klein maar zien er ongelofelijk schattig uit. Eenmaal op de weg van Leteba naar Phalaborwa was het over met de pret. De hele weg van bijna 60 km zagen we helemaal niks meer! Tijdens die kilometers merkten we pas hoe frustrerend een safari ook kan zijn als je niks ziet. Zo zie je de big five binnen een half uur en zo zie je bijna 2 uur helemaal niks!

We waren dan ook best blij dat we rond 15.00 bij onze lodge in Phalaborwa waren. De lodge zag er werkelijk prachtig uit en er hing een echte Afrika Sfeer. Het enigste nadeel vonden wij was dat er bijna alleen maar Nederlanders zaten.

Na aankomst werd ons "Wildlife pakket" doorgenomen we kregen te horen dat we een Braai hadden vandaag als welkomst diner. Gek genoeg was dit pas onze eerste braai deze vakantie aangezien braai bijna het populairste eten in Zuid-Afrika is. De braai viel ons wel een beetje tegen, dit kwam vooral omdat wij gewoon tussen de mensen van het a-la-carte restaurant moesten eten wat de sfeer totaal wegnam. Na een lange dag zijn we vroeg naar ons bed gegaan. Morgen begint de eerste safari al om 5 uur!

Hotel : Sefapane lodge Phalaborwa

Vorige pagina    Volgende pagina