ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 16     //     Swaziland

Vandaag zijn we later vertrokken dan gebruikelijk deze vakantie omdat we niet zo heel ver moesten rijden. We zijn over de N2 richting Swaziland gereden en zijn bij "Lavumisa" de grens over gegaan naar Swaziland. Het was redelijk rustig en ondanks dat het oogt als een grote chaos ging alles snel en soepel. Na ongeveer 15 minuten waren we in Swaziland en hadden we weer een stempel erbij in ons paspoort.

De wegen hier zijn net zo goed als en zuid-Afrika alleen liggen er erg veel drempels die soms moeilijk te zien zijn. De Townships hebben hier plaats gemaakt voor kleine dorpjes met 10 tot 20 hutjes. Soms waren deze van riet en soms van Hout of steen. Wat opviel was het grote aantal scholen dat we onderweg tegen kwamen. In Zuid-Afrika zagen we ze amper maar hier wel 10 op 1 dag! In de buurt van "Manzini" zie je dat alles meer ontwikkeld is en de wegen worden groter en drukker. Ons hotel was redelijk makkelijk te vinden en lag prachtig gelegen met uitzicht over de Ezulwini vallei.

Na het inchecken hebben we een lunch genomen in het hotel en zijn daarna naar de "Mantenga culture village" gereden. Dit lag in de Mantenga nature reserve en was ongeveer 5 minuten rijden van ons hotel. In de village kregen we een rondleiding en mochten we in diverse hutjes kijken. Na de rondleiding werden we naar een soort theater gebracht waar een show werd gegeven. De mannen en vrouwen die de show gaven waren helemaal in traditionele kleding. Ze speelden verschillende nummers die allemaal goed werden gezongen en vol met dansen zaten. Op het eind werden er een heleboel mannen uit het publiek gehaald die mee mochten doen met de dans. Gelukkig mochten wij lekker blijven zitten. Na de dans voorstelling zijn we nog naar een waterval gereden die in dit park lag de "Mantenga falls". Je kan met de auto bijna tot onderaan de waterval komen en het is slechts 1 km vanaf de culture village. Helaas was het al wat later in de middag en dus stond de zon precies boven de waterval waardoor we heel slecht konden zien.

Onderweg terug naar het hotel zijn we gestopt bij de "Mantenga craft centre". Hier hebben we een heleboel souvenirs gekocht waaronder een set stenen beeldjes van de Big 5 waar Guido al de hele vakantie naar op zoek was. De man die deze beeldjes maakte en verkocht was super aardig en na wat afdingen besloot ik toch de originele prijs te betalen waardoor de man echt overliep van vreugde. Toen we ook nog een Nijlpaard erbij kochten kon de pret niet meer op. We maakte een foto van de man met zijn beeldjes en beloofden de foto naar hem toe te sturen als we thuis waren. In het hotel hebben echt uitstekend gegeten. Dit was één van de beste maaltijden deze vakantie en dat mag natuurlijk gezegd worden. Het hotel was verder erg netjes en iedereen was bijzonder aardig wat dit hotel een echte aanrader maakt voor deze regio.

Hotel : Mantenga lodge

Vorige pagina    Volgende pagina