ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 15     //     iSimangaliso wetland park

Vandaag zijn we vanuit Hluhluwe naar st. Lucia gereden. Het is ongeveer een uur rijden over alleen maar snelweg en dus moest we redelijk vroeg vertrekken. In st. Lucia zijn we begonnen met een boot tocht over de meren van het iSimangaliso Wetlands Park. De boot tocht was vooraf al geboekt en betaald door de eigenaresse van onze lodge wat erg makkelijk was. De boot waar we op zaten was van Thompson tours en was groot en netjes uitgerust. De rivieren waar we op varen zitten vol met Nijlpaarden en Krokodillen. De maximale diepte is 1,50m wat ideaal is voor de nijlpaarden. Zij hoeven hierdoor niet te zwemmen maar kunnen gewoon over de bodem lopen. Nijlpaarden zorgen jaarlijks voor de meeste dodelijke slachtoffers in heel Afrika. Dit is met name omdat iedereen hun snelheid onderschat. In water kunnen ze tot 25km/u lopen en op land zelf tot 48 km/u! Jullie zijn dus gewaarschuwd!

Na een tijdje varen zagen we de eerste groepjes Nijlpaarden in het water liggen. Er lagen een aantal groepjes nijlpaarden midden op het water en anderen wat meer langs de zijkant. Onze boot probeerde zo dicht mogelijk bij te komen. 1 groep nijlpaarden was hier niet zo van gediend. Ze begonnen als waarschuwing ineens allemaal het water in te springen en rennen. Erg leuk om een groep van 20 van deze grote dieren zo te zien plonsen en springen. Later hoorde we van iemand dat dat best gevaarlijk had kunnen zijn ondanks dat we zo'n grote boot hadden. Verder lagen er een hoop krokodillen waar de boot toch een gepaste afstand voor hield. De meeste lagen stil op de kant maar een enkeling zag je met zijn hoofd boven het water uit komen. Ook zaten er ongelofelijk veel vogels langs de oevers van het park. Onder mee de "African fish eagle" en de "giant Kingfisher" kwamen we tegen.

Na de boot tocht zijn we naar het wetlands park gereden. Helaas was onze wildcard voor dit park niet geldig maar het koste maar 8,5 euro dus het maakte niet zoveel uit. We hebben hier een tijdje rond gereden door het prachtige duin landschap. Uiteindelijk kwamen we bij het strand van Cape vidal wat echt geweldig is. Aan dit strand liggen de hoogste duinen ter wereld. Soms tot wel 125 meter hoog. Overal liepen kleine aapjes rond en het water was echt schitterend.

Langs de branding van het water lagen allemaal rotsen waarin grote gaten uitgesleten waren. Als er een golf kwam werden deze gaten vol gespoeld met water. In dit water zaten ook allemaal kleine tropische visjes die je normaal in aquariums ziet. Als de volgende golf kwam zwommen ze er snel weer uit. We hoorde van mensen dat je hier ook heel goed kan snorkelen. Wij hadden helaas geen zwem en snorkel spullen bij ons maar de volgende keer nemen we die zeker mee! Op de terug weg vanaf het strand kwamen we nog een neushoorn tegen die midden op de weg liep. Erg indrukwekkend om zo dicht langs zon groot beest te rijden. We moesten weer een uur terug rijden naar onze lodge en in het park eromheen zagen we nog wat Giraffen en Antilopen. We hebben weer heerlijk gegeten in het restaurant van onze lodge. Al met al was dit een prima accommodatie met erg vriendelijk personeel.

Hotel : Sungulwane hills game reserve HluHluwe

Vorige pagina    Volgende pagina