ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009    //    Dag 14    //    Hluhluwe / Umfolozi

Vandaag zijn we vroeg vertrokken en we hadden we een heerlijke weg om te rijden. Voor het eerst reden we op een echte snelweg met 3 banen waar het lekker door rijden was. Onderweg zijn we nog gestopt bij 1 van de vele uitstekende tank stations langs deze weg. De wegen rond Durban zijn allemaal Tol wegen maar de tol is echt belachelijk laag. Meestal tussen de 1 a 3 euro!

Doordat we goed konden door rijden waren we rond 13.00 uur bij de poort van Hluhluwe/Umfofozi park. Ondanks dat het nergens vermeld werd konden we met onze Wildcard toch gratis naar binnen in dit park. Een meevaller ook al was het park erg goedkoop. We Besloten het noordelijke "Hluhluwe" deel van het park vandaag te rijden omdat dit op de weg richting onze lodge lag. We konden dan in het noorden het park verlaten en zo naar de lodge rijden. We hebben ongeveer 1,5 uur door het park gereden en amper iets gezien. Een enkele Kudu, Warthog en een verdwaalde buffel. Ook zagen we een neushoorn op grote afstand. Maar na 1,5 uur hadden we meer geluk en zagen we de eerste Giraffen en een groep Zebra's. Erg leuk om te zien hoe elegant de Giraffen zich voortbewegen. Toen we door reden moesten we ineens wachten omdat er 4 Neushoorns midden op de weg liepen. Toen we stonden te wachten kwam er van links ineens een moeder met een kleintje uit de bosjes lopen. Deze liepen op een paar meter voor ons langs de auto! Na 15 minuten kijken zagen we eindelijk een gaatje en konden we langs het groepje Neushoorns rijden. Toen we het heuveltje over waren stonden er nog zes! Met een totaal van 12 Witte Neushoorns hadden we dus toch nog een super dag voor ons gevoel!

Vanuit het park zijn we naar onze lodge voor vandaag gegaan. Echt een geweldig mooi gebouw waar je je echt helemaal in Afrikaanse sferen waant. Houten balken, rieten daken en een heerlijke sfeer binnen. De lodge ligt ook nog eens op een open terrein waardoor alle wilde dieren (behalve leeuwen, olifanten en cheeta’s) gewoon langs ons huisje konden lopen! Al snel kwamen we er ook achter dat we niet alleen in ons huisje sliepen. Tegen het plafond liepen een aantal Gekko's! De manager vertelde ons dat deze diertjes overal in Zululand te vinden zijn en dat ze in het rieten dak leven. Ze doen niks en zijn zelfs erg nuttig omdat ze de insecten opeten. Na het heerlijke avond eten in het restaurant van de lodge zijn we op tijd gaan slapen.

Hotel : Sungulwane hills game lodge in Hulhluwe

Vorige pagina    Volgende pagina