ZUID-AFRIKA // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
          2009        // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 // DAG 24 // DAG 25 //

   Zuid-Afrika 2009     //     Dag 10     //     Addo elephant Park

Vandaag vertrekken we vroeg richting Addo. We rijden over de N2 langs Port Elizabeth. Vanaf hier nemen we de R335 richting Addo. Eenmaal in Addo rijden we eerst naar onze B&B Zodat we niet de hele dag met de koffers in de auto moeten rond rijden. Het vinden van de B&B was nog een hele opgave. Er was een weg afgesloten waardoor we niet via de normale weg konden rijden. Nadat we even gebeld hadden naar de B&B was het duidelijk dat we een stukje om moesten rijden. Je komt onderweg wel langs een township maar dit is echt geen probleem. We hebben hier ook in het donker langs gereden en zelfs toen was er niks aan de hand. De B&B was erg mooi en de mensen (Nederlandse eigenaren) waren erg vriendelijk.

Na het inchecken zijn we naar Addo elephant park gereden wat op ongeveer 30 minuten van de B&B lag. Het park was echt heel makkelijk te vinden en met onze wildcard konden we weer zo door rijden. Na een plattegrond te hebben gehaald zijn we naar de waterpoel bij de receptie gelopen. Hier stond de eerste olifant te drinken. Erg indrukwekkend om de dieren zo te zien. Ook stond er veel kudu om de Olifant heen. Bij het houten huisje voor de receptie hadden we een game drive gereserveerd. Deze ging pas om 15.00 en dus hadden we nog 2,5 uur over. We zijn toen zelf maar door het park gaan rijden. Eenmaal in het park zagen we al snel veel Kudu Whartogs. Hier zitten er dan ook duizenden van in het park. Na wat rijden kwamen we de eerste Olifant tegen.

Dit oude mannetje liep midden op de weg en we moesten heel rustig rijden om hem niet in te halen. Toen de olifant van wat bladeren langs de weg ging eten zijn we er langs gereden. Van de voorkant konden we mooi kijken hoe hij stond te eten. Je hoort de takken echt afbreken als hij met zijn slurf aan de struiken strekt. Onvoorstelbaar als je ziet hoe groot de doornen zijn die aan de takken zitten maar de olifanten hebben zo'n dikke huid dat ze hier geen last van hebben. Onderweg zagen we ook nog een paar prachtige vogels en in de bosjes zagen we de eerste Buffel. Deze stond echter een paar meter van de weg waardoor we hem moeilijk konden zien.

Om 15.00 waren we bij de plek waar de game drive begon en samen met ranger Ryan en wat andere toeristen gingen we het park in. Als snel zagen we weer allerlei dieren waaronder ook de stokstaartjes. De ranger wist echt zoveel moois te vertellen over de dieren dat het echt fascinerend was om naar zijn verhalen te luisteren. We stopten regelmatig ook bij grote groepen Olifanten die vaak meer dan 1 jong bij zich hadden. Vaak waren ze aan het eten of speelden ze met elkaar. Op sommige momenten lopen de olifanten op minder dan een meter langs de jeep wat erg indrukwekkend is! Ranger Ryan deed zijn uiterste best maar helaas zagen we tijdens de game drive geen buffels of leeuwen. Wel kwamen we er achter dat het erg kout is tijdens een game drive. Toen het tegen 16.00 was zaten we toch echt met kippenvel in de auto en toen moesten we nog een uur! Na de game drive zijn we gaan eten in het restaurant bij de receptie. Dit is echter af te raden want het eten is echt super slecht hier. Later lazen we ook in het gastenboek dezelfde meningen en er stonden zelfs mensen in die ziek waren geworden van het eten!

Na het eten zijn we in het donker naar ons hotel gereden waar lekker in het bad van onze bruid suite konden relaxen. Niet dat we getrouwd waren maar aangezien we de enige gasten in de B&B waren kregen we deze kamer.

Hotel : Stellenhof bed en breakfast

Vorige pagina    Volgende pagina