VERENIGDE STATEN 2015 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 //

   Reisverslag Verenigde Staten 2015   //  Dag 4  //   Tombstone  ->  White sands national monument  ->  Alamogordo

Dag 4 : Dessert hot? Not!

Als we vanochtend wakker worden blijkt dat we geluk hebben, niet dus! We zitten midden in de dessert en ja hoor het regent! En helaas voor ons zal de regen eigenlijk de gehele dag aanhouden. Voordat ik begin met de rest van het verhaal van vandaag gaan we nog even terug naar gister avond. Om ongerustheid te voorkomen zeg ik nu alvast dat er uiteindelijk niks gebeurt is!

Suzanne lag al te slapen toen ik het verslag van gister aan het typen was. Eenmaal klaar en alles op internet deed ik de laptop dicht en wilde ik nog even naar de wc gaan. Ik stap uit bed en voel iets onder mijn blote voet. Ik trap het met mijn voet aan de kant en loop naar de badkamer. Ineens vraag ik me af wat er eigenlijk op de grond lag en dus zet ik even een grote lamp aan. Als ik zie waar ik zojuist op ben gaan staan schrik ik toch wel behoorlijk. Er loopt een schorpioen door onze slaapkamer! Ik probeer het beest te vangen maar al snel kruipt hij onder een kast en daar kan ik met geen mogelijkheid bijkomen. Ik besluit iemand van de range waar we overnachten erbij te halen terwijl Suus het beest van een afstand in de gaten houd. In de saloon vertel ik wat er gebeurd is en de dames zijn enigszins bezorgt omdat de schorpioenen hier giftig zijn. Volgens hun moet ik echter gelijk pijn gevoeld hebben en dit is niet het geval, ik zie ook geen bijtplek op mijn voet en dus ga ik er vanuit dat ik geluk gehad heb. De vrouw gaat mee naar de kamer en met een bezem proberen we tevergeefs het beest vangen. De vrouw verteld dat ze in 10 jaar tijd nog nooit een schorpioen gezien heeft hier en dat ze toch wel verbaasd is. Het beest komt niet onder de kast uit maar we geven het niet op. Gaan slapen met het idee dat het beest nog hier rondloopt vinden we allemaal niet prettig. Uiteindelijk zie ik geen andere mogelijkheid dan het dier te doden. Met de steel van de bezem kan ik precies in het hoekje komen waar hij zit en met een aantal rake klappen komt het dier aan zijn eind. Het kost nog wat moeite voor we het dode dier onder de kast uit hebben maar als dit gelukt is weten we echt zeker dat hij dood is. Achteraf blijkt het een “bark schorpioen” te zijn, dit is de gifstigste soort in Amerika maar dit is eigenlijk maar relatief. Volwassen mensen kunnen er niet aan dood gaan en hebben vaak ook geen tegengif nodig. Wel kan je tijdelijk misselijk en duizelig worden en kan het lichaamsdeel waarin je gestoken word uitvallen. Gelukkig loopt het dus allemaal met een sisser af maar dit laat maar zien dat je in dessert altijd bij de les moet zijn!

Gelukkig heb ik nog redelijk kunnen slapen na dit avontuur en waren we ’s ochtends al vroeg wakker. Het ontbijt in de saloon van de ranch is prima en eenmaal buiten zien we nog een paar kolibries bij een voeder station. Er zitten op de muur ook 2 eigenaardige dieren, een wandelende tak en een bid sprinkhaan! Door de regen vertrekken we richting Tombstone. Het is maar goed dat we een 4 wiel drive hebben want de zandweg terug naar het stadje is door de regen moeilijk begaanbaar. Vanaf Tombstone rijden we naar de I10 en dan naar het oosten.

We rijden 4 uur door barre weersomstandigheden en het is echt geen moment droog geweest. We merken gewoon dat de omgeving hier niet voorbereid is op regenval. De wegen hebben geen putten en dus ontstaan er grote plassen op de weg. Ook zien we naast de weg allemaal modderstroompjes ontstaan. Als we de grens met New mexico passeren kunnen we weer een staat op onze lijst aantippen en de klok een uur vooruit zetten. Rond 3 uur lokale tijd komen we aan bij “white sands national monument”. Hier is een park dat vol ligt met duinen van gips en dus parelwit. Helaas voor ons heeft het de hele dag geregend en heeft het gips niet de glimmende witte kleur dit het eigenlijk hoort te hebben. We hebben we geluk dat de regen voor het eerst vandaag ophoud en dus kunnen we in het park toch nog wat rond wandelen.

De witte duinen verliezen ook behoorlijk in charme door het donkere wolkendek dat in de lucht hangt. Als je hier op een mooie dag komt met helder blauwe lucht is het nog mooier dan het nu al is. Wij proberen er het beste van te maken en uiteindelijk hebben we toch een erg leuke tijd in het park doorgebracht. Na het park rijden we door naar Alamogordo waar we zullen overnachten. We slapen vandaag in een motel zoals je ze kent uit de films. Het is allemaal heel erg basic maar we hebben allebei het idee dat we ooit een keer zo moeten overnachten. De mensen bij de receptie spreken amper Engels en met moeite krijgen ik alles geregeld. Zet even een willekeurige Amerikaanse film aan en je weet hoe ons motel eruit ziet!

Als we de koffers hebben uitgepakt rijden we naar de Wallmart. Dit is super store waar ze werkelijk alles hebben! Eigenlijk moet je hier gewoon een dag voor inplannen want er is echt zoveel te zien en vooral te kiezen. Denken wij in Nederland veel keuze te hebben in een supermarkt? Nou dat dacht ik niet! Een gangpad zo groot als 3 gangpaden bij de gemiddelde Appie Hein alleen maar gevuld met snoep! We kijken onze ogen uit en zien de meest bizarre artikelen die verkocht worden. Aquariums en zelfs vissen in een supermarkt? Alleen in Amerika! Na de wallmart rijden we door naar de Pizza hut voor onze eerste pizza van deze vakantie. Tijdens het eten probeer ik even uit te zoeken hoe we morgen precies moeten rijden als ik toch wel tot een teleurstellende conclusie kom. We wilden morgen naar de Trinity test site waar in 1945 de eerste atoombom tot ontploffing gebracht werd. Dit leek oons zo indrukwekkend dat we hier perse heen wilden. Nu blijkt dat het gebied slecht 2x per jaar geopend is voor publiek en dat is dus niet morgen! Toch wel heel erg balend zijn we wel weer iets leuks als vervanging tegen gekomen. We gaan morgen een kleine 100 mijl van de historische route 66 rijden! Hopelijk hebben we dan iets beter weer dan vandaag al is de tempratuur wel heerlijk aangenaam!

Overnachting : Classic inn motel, Alamogordo (New Mexico)

Volgende pagina    Volgende pagina