VERENIGDE STATEN 2015 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 //

   Reisverslag Verenigde Staten 2015   //  Dag 3  //   Tucson  ->  Ash canyon  ->  Tombtone

Afgelopen nacht merk ik toch enigszins de gevolgen van een jetlag. Gister avond vielen mijn ogen letterlijk dicht toen ik om 9 uur achter de computer zat. Tot 3 keer toe werd ik midden in de nacht dan weer wakker met het gevoel dat ik al 10 uur geslapen had. Telkens was ik klaar wakker en dacht ik echt dat het al ochtend was, helaas. Uiteindelijk zijn we dan ook behoorlijk vroeg opgestaan maar nadat we gedoucht en gegeten hadden was het toch al half 9 voordat we in de auto zaten.

We rijden via de Interstate 10 en highway 90 naar sierra vista. Onderweg zien we erg veel politie en zelfs een border control post waar iedereen die weg passeert moet stoppen. Ook hangt er een zeppelin boven het plaatsje Sierra Vista die na onderzoek op internet gebruik blijkt te worden voor radar beelden van de grens post. Het smokkelen van mensen en drugs is hier aan de orde van de dag en dus is de politie in grote getale aanwezig. Wij rijden nog iets dichter naar de grens en stoppen uiteindelijk in “ash canyon”.

Via internet ben ik in contact gekomen met Mary Jo van “Ash canyon bed and breakfast”. Zij stelt haar eigen tuin dagelijks beschikbaar voor vogelaars en fotografen. Het bijzondere aan deze tuin is dat hij helemaal vol zit met kolibries! Nooit in mijn wildste dromen had ik gedacht dat het er zoveel zouden zijn en ze storen zich totaal niet aan ons! We zitten op ongeveer 2 meter afstand te kijken hoe honderden Kolibries de bloemen en voeder stations leeg zuigen met hun lange snavels / tong. De ene vogel is nog mooier gekleurd dan de andere en we maken de ene mooie foto na de andere. Het geluid dat de vogeltjes maken is ook erg grappig. Het is net alsof er tientallen mini helikoptertjes om je heen vliegen. Soms maken ze ruzie met elkaar en komen ze ineens rakelings langs je hoofd opvliegen. Vaak zo dichtbij dat je uit reactie zelf maar weg duikt om ze niet te raken.

Aan de achter kant van het huis zit de eigenaresse die andere mensen uitleg geeft over wat er in de tuin te zien is. In dit gedeelte zitten de grotere vogels en ook veel eekhoorns. Er vliegen veel spechten en prachtige blauwe vogels die ze allemaal bij naam weet te noemen. Af en toe komt er een roofvogel over vliegen en vrijwel direct zijn alle vogels verdwenen om even later weer massaal terug te keren.

Na 2,5 uur besluiten we weer verder te gaan en we bedanken Mary Jo voor de gastvrijheid. Een geweldige plek die elke vogel liefhebber ooit een keer bezocht moet hebben. Wij rijden het terrein af en voordat we de grote weg bereiken zien we nog een koekoek en een hert in de bosjes. We rijden terug naar Sierra Nevada waar we de auto weer even tanken. Althans dat probeerde ik, de pomp bediende moet me komen helpen omdat ik geen druppel uit de pomp krijg. Blijkt dat je de houder waar het tankpistool afpakt omhoog moet doen om de pomp te starten, erg gênant voor een auto monteur! Na een lunch stop rijden over de E. Charlston road door een prachtig stukje landschap naar het plaatsje Tombstone.

Tombstone is een western plaatsje dat nog grotendeels zo is als in de echter wild west tijden. Er zijn hier daarom ook veel bekende western films opgenomen. Ons hotel ligt buiten de stad maar is eigenlijk een western dorpje op zichzelf. Er is een straat nagebouwd en ja kan in allerlei verschillende type huisjes slapen. De gevangenis, saloon, barber maar het kan natuurlijk niet anders dan dat wij in het bordeel slapen! De kamer is echt super netjes en het personeel ook super vriendelijk. De vrouw aan de receptie attendeert ons erop dat om half 4 een vuurgevecht word nagespeeld dat in het plaatsje Tombstone plaatsvond in 18 zoveel.

We rijden naar Tombstone en zijn precies op tijd voor de show. De acteurs van de show staan buiten op straat en ik maak echt een geweldige foto in Sepia kleuren. Het is echt net alsof de foto in 18 honderd gemaakt is! Het gevecht blijkt niet op straat te zijn maar in een soort theater achter de hoofdstraat. Het is een typisch Amerikaanse show, niet heel spectaculair maar toch moet je dit gezien hebben als je hier bent. Na de show lopen we een saloon binnen die nog helemaal traditioneel aangekleed is. Er is live muziek, bediening in western kleding stijl en vooral veel gezelligheid.

Verderop in de straat komen we een fotograaf tegen we besluiten een foto in wild west kleding te laten maken van onszelf. Vergelijkbaar met de foto’s die je bijvoorbeeld in Volendam kan maken, super toeristisch maar wel super leuk om te doen en ook nog een leuke souvenir als resultaat. We eten bij een restaurant dat ook weer helemaal in western stijl is en het eten is prima in orde. De ober had alleen niet begrepen dat ik maar een half rack spare ribs wilde en dus had ik veel en veel te veel! Maar goed de spare ribs waren weer zoals ik ze verwacht had in Amerika, Perfect! Het grappige van Amerika is dat je overal maar slechts 1 keer betaald voor je drank. Of je nou bij de mac, in een pub of in een restaurant komt overal is het gratis bijvullen. Vreemd genoeg kost een onbeperkte drank voorziening hier slecht 2 dollar. Een Amerikaan op bezoek in Nederland moet zich echt helemaal kapot schrikken in een restaurant!

Als we terug rijden naar ons hotel zien we een prachtige zonsondergang en ook het dorpje van ons hotel is prachtig verlicht. We drinken nog wat in de saloon van ons hotel waar ook weer live muziek gespeeld word. Ik besluit maar een keer een biertje te nemen maar na een half glas van 0,5 liter schuif ik hem maar door naar Suzanne. Dit komt met meteen op een preek van de barvrouw te staan en Suzanne krijgt natuurlijk de complimenten! Nu liggen we in bed en komt er een eind aan een heerlijke dag. Zo willen we er nog wel een paar hebben deze vakantie!

Overnachting : Monument guest ranch, Tombstone (Arizona)

Volgende pagina    Volgende pagina