VERENIGDE STATEN 2015 // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 //

   Reisverslag Verenigde Staten 2015   //  Dag 1  //   Amsterdam  ->  Houston  ->  Las Vegas

Dag 1 : The bottom line

Allereerst eens even een terugblik in de tijd. Vandaag exact 3 weken geleden hadden we nog geen enkel idee waar we deze vakantie heen zouden gaan. We waren al een aantal keer naar reisbureau geweest maar overal kregen we toch het gevoel dat we niet goed begrepen werden. We hadden een aantal duidelijke wensen en een budget in gedachten maar naar beide dingen werd niet geluisterd. Reisbureaus vandaag de dag willen toch liever die reis boeken die voor hun het meeste geld oplevert. Omdat ik al enigszins bezig was met het uitzoeken van een Amerika road trip voor de grote vakantie van volgend jaar kreeg ik ineens een idee. Op internet kwam ik goedkope vliegtickets tegen en besloot maar gewoon te boeken. Wat is er voor Suzanne nou leuker dan op je verjaardag in Amerika zijn?

Na 3 weken voorbereiden hebben we eigenlijk alles nu wel zo’n beetje geboekt en hebben we deze korte road trip in elkaar geknutseld. Maar toch voelde het allemaal erg onwerkelijk vanochtend toen we op Schiphol stonden. We werden door de broer van Suzanne afgezet bij de Kiss en Ride van Schiphol en dus gingen we voor het eerst weg zonder ons vaste uitzwaai Comité. Eenmaal bij de gate blijkt dat ons vliegtuig 45 minuten vertraging heeft. Uiteindelijk word dit bijna een uur maar uiteindelijk vertrekken we dan richting de USA!

We zaten eigenlijk niet naast elkaar in het vliegtuig maar er was al snel iemand die van stoel wilde wisselen zodat het wel kon. De vlucht verloopt prima en het aanbod films aan boort is erg goed. Onder andere de laatste “Terminator”, de “Avengers” en het verrassend goede “Tommorow land” met George Clooney passeren op mijn schermpje. Genoeg dus om jezelf een paar uur te vermaken onderweg. Het laatste half uurtje hebben we behoorlijk last van turbulentie maar de kots zakjes konden gelukkig weg blijven. Uiteindelijk komen we ruim 20 minuten voor het originele tijdschema aan in Housten en ik vroeg me dus heel sterk af hoe je een uur tijd kan winnen onderweg.

Toen we het vliegtuig uit liepen zagen we dat de 2 piloten achter ons aankwamen. Een mooi moment om mijn brandende vraag eens even te stellen. Een ontzettend leuk gesprek waar ik even een stukje uit moet citeren :

Guido : Can I ask you something?
Piloten : Off course!
Guido : How dit you manage to leave an hour later in Amsterdam and Arrive 20 minutes early in Houston?
Piloot 1 : Well I didn’t do anything he did (wijzend naar de andere piloot)
Piloot 2 : We turned the speed up a little, took some short cuts and we were Lucky there weren no head winds.
Guido : But why dodn’t you always take short cuts and speed up a little if it is so much faster?
Piloot 2 : Well it takes about a thousand gallons more fuel an hour so it is economicly better to fly a little slower.
Piloot 1 : We’ll the bottum line of the story is, fly United because we’re the number 1!

We moeten er echt om lachen als we verder de terminal in lopen en door alle douane posten heen moeten. Uiteindelijk verloopt dit allemaal redelijk snel en soepel en hebben we nog ruim tijd over voor ons volgende vliegtuig vertrekt.

Het volgende vliegtuig vertrekt stipt op tijd maar ook deze United vlucht komt weer bijna een half uur te vroeg aan. Best knap als je bedenkt dat de totale vlucht slecht 2 uur en 45 minuten duurt. Het laatste stuk van de vlucht is erg mooi, de zon gaat onder en beneden zien we het canyon landschap. Als uiteindelijk over Vegas vliegen hebben we een super mooi zicht op de verlichte Hoover dam en natuurlijk over de verlichte stad zelf. Helaas hebben we geen foto’s kunnen maken omdat we niet bij het raam zaten. Omdat we inmiddels al in Amerika zijn hoeven we niet meer door de douane en kunnen we zo het vliegveld uitlopen. Een vliegveld dat overigens typisch is voor Las Vegas. Nog voordat we onze bagage hebben zijn we al langs 10 tallen gokkasten gekomen. We worden met een gratis shuttle bus naar het auto verhuur centrum gebracht.

Bij het verhuur bedrijf worden we door een erg onbeleefde persoon geholpen die ons van alles probeert aan te smeren wat we niet willen. Hoe minder wij extra kochten hoe onbeleefder hij werd. Uiteindelijk negeerde hij ons zelf gewoon toen we hem vragen stelden. Maargoed uiteindelijk krijgen we dan onze huurauto, een Mazda CX9 met vier wiel aandrijving. Veel te groot voor wat wij nodig hebben maar deze aanbieding was zo goed dat we voor hetzelfde geld nog geen boodschappen wagentje hadden kunnen huren!

Inmiddels is het donker en zonder navigatie rijden we dan Las Vegas in. We overnachten eigenlijk in een klein stadje net buiten Vegas en dus is het wel even zoeken hoe we moeten rijden. Maar eigenlijk zonder verkeert te rijden komen we na 35 minuten aan bij ons hotel. Een prima kamer en een super vriendelijke receptioniste. Al met al een prima plek om de eerste nacht door te brengen. Als we in bed liggen is het nog steeds onwerkelijk, maar the bottum line of the story is : We're back in America and that is so cool!

Overnachting : Quality inn, Boulder city (Nevada)

Volgende pagina    Volgende pagina