VERENIGDE STATEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
                 2008               // DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   USA  2008     //     Dag 9     //    Fresno   ->  Sequoia national park  ->  Bakersfield

We hadden ons erg verheugd op deze dag omdat het Sequoia national park ons echt geweldig leek. We waren van plan te gaan wandelen naar morrow rock en een aantal andere dingen te bekijken. Echter werd vandaag één grote ramp dag. We hadden een redelijke korte rit voor de boeg en dus besloten we wat later te vertrekken dan normaal. We reden Richting Sequoia national park wat een erg saaie weg was. Toen we een minuut of 30 in het park waren sloeg het noodlot toe.

Bij onze eerste stop viel me ineens op dat er koelvloeistof uit de motor liep. Na wat nader onderzoek bleek de koelventilator van de auto niet te werken. Er was echter niemand in de buurt en onze mobiele telefoons werkte ook niet. Aangezien Guido zelf auto monteur is besloten we een noodoplossing te maken. Ik vulde de radiateur met flessen water die we bij hadden en we zijn verder gereden. We hadden geen keus we moesten wel verder het park in aangezien de andere kant op ook kilometers lang niks was. In de hoop een restaurant of iets tegen te komen reden we maar verder. Het leek eigenlijk vrij aardig te gaan tot we stopte om naar general sherman tree te gaan. De motor begon gelijk te koken omdat er geen rijwind koeling meer was.

We hadden geen andere keus dan direct door te rijden en te hopen dat we het park nog uit zouden komen. We hebben de rest van het park dan ook compleet over geslagen en zijn met iets hogere snelheid dan toegestaan door het park heen gereden. Op zoek naar een garage, tankstation of in elk geval een locatie waar ik kon bellen met mijn telefoon. Ongeveer een half uur na de gate van het park kwamen we bij een tank station. Ik moest stoppen bij het stoplicht en toen was het echt over. De motor begon zwaar over te koken en mijn autotechnische achtergrond wist genoeg. Verder rijden met deze auto was echt onmogelijk.

Bij het tank station konden we gelukkig wachten en ik belde met het verhuur bedrijf. Na een moeilijk gesprek wat lang duurde en waar ik met moeite de locatie kon uitleggen waar we stonden kregen we te horen dat het 3 - 4 uur zou duren voordat ze ons een nieuwe auto konden brengen. De tempratuur was inmiddels opgelopen tot 35 graden en we stonden midden in de zon. We hebben staan wachten en een beetje naar de Amerikaanse vracht auto's staan kijken waar er hier veel van langs kwamen. Na 4 uur in de zon staan kwam eindelijk ons verhuur bedrijf een nieuwe auto brengen. Na het nodige papier werk kregen we een nieuwe auto : Crysler Sebring. We gingen weer rijden en omdat het al 4 uur was besloten we maar richting hotel te rijden. Echter bleek al snel dat deze auto ook problemen had. De cruise control bleek niet te werken en na 50km ging ineens het motor storings lampje aan. De auto begon steeds slechter te lopen maar we besloten om door te rijden naar ons hotel. Gelukkig hield de auto dit vol en kwamen we rond 8 uur in ons hotel aan. Hier direct weer gebeld met het verhuur bedrijf . Dit probeerde ons eerst af te wimpelen met verhalen dat het geen kwaad kon maar na even duidelijk gemaakt te hebben dat ik zelf monteur was snapte ze toch dat ze weer een nieuwe auto moesten brengen.

Tijdens het wachten besloten we maar room service te bestellen en dit maakte de dag toch nog een beetje goed! We kregen een geweldige maaltijd met heel veel spare ribs! En dit waren echt de beste spare ribs die we ooit op hadden. En we waren nog geen 30 dollar kwijt! Konden we in elk geval met een gevulde buik gaan slapen. Midden in de nacht kwam er iemand om de auto te ruilen en we kregen dit keer een toyota corolla sedan. Helaas geen amerikaanse auto meer maar gelukkig wel japanse betrouwbaarheid. Hij reed wel veel minder lekker en minder luxe maar we waren al blij dat we een betrouwbare auto hadden. We moesten er niet aan denken morgen met een half kapotte auto door death valley te gaan rijden.

Hotel : Clarion hotel Bakersfield

Vorige pagina    Volgende pagina