VERENIGDE STATEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
                 2008               // DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   USA  2008     //     Dag 5     //    San Francisco

Vandaag hebben we de hele dag in San Francisco. We zijn eerst naar de Fisherman's wharf gereden. We hebben eerst de kaarten voor Al-catrez opgehaald. En hier bleek maar dat het goed was om in Nederland te reserveren. De tickets waren al voor 4 dagen uit verkocht! Omdat we nog een tijd moesten wachten op onze boot zijn we naar Pier 39 gelopen. Dit is een leuke pier, er zijn erg veel winkeltjes en restaurantjes en je hebt prachtig uitzicht op al-catrez. Ook zit hier een kolonie zeeleeuwen in de haven! Vanaf het eind van pier 39 kun je erg dichtbij komen. De zeeleeuwen liggen op de steigers en vlonders van de haven lekker te zonnen en te spelen. Het is ook erg leuk om te horen hoeveel kabaal deze dieren maken.

Hierna zijn we naar onze boot gelopen richting al-catrez. De overtocht duur ongeveer 15 minuten. Op het eiland loop je omhoog richting hoofd gebouw waar je een headset krijgt. Hierdoor kan je zelf een tour lopen, door de headset hoor je dan wat je ziet. Ook zit er commentaar in van ex gevangenen en bewakers wat de tour toch een extra dimensie geeft. Het eiland is wat in verval maar dat neemt niet weg dat het een indruk wekkende plek is. Ik zou dit niet gemist willen hebben en dus echt een aanrader!

Eenmaal terug op de wal was het behoorlijk mooi weer aan het worden en dus besloten we snel richting "Golden Gate bridge" te rijden. Onderweg zijn we nog even gestopt bij de "Palace of fine arts" maar dit stond helemaal in de steigers en was dus niet echt bijzonder. Eenmaal bij de "Golden Gate" bleek parkeren echt lastig maar het lukte ons toch vrij snel. We hebben eerst de brug van de zijkant bekeken en zijn toen begonnen aan een wandeling over de brug. We zijn tot precies de helft gelopen en hebben hier een tijd naar de surfers staan kijken. Erg gaaf hoe hard het waait en om te zien hoe hoog deze brug is! Toen we net terug waren van onze wandeling verdwenen de torens van de brug in de wolken en een paar minuten later begon het te regenen.

We zijn nog langs lombart street gereden om dit toch ook bij licht mee te maken wat erg grappig was. Zoveel publiek voor een straat met een paar bochten. Hierna hebben we wat gegeten en zijn we terug naar ons hotel gegaan waar we een lekker rustig avondje hebben gehouden.

Hotel : Holliday inn Civic centre San Francisco

Vorige pagina    Volgende pagina