VERENIGDE STATEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
                 2008               // DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   USA  2008   //   Dag 15    //   Bright angel trail

Vandaag wilde we eigenlijk vroeg opstaan en zonsopkomst kijken in de Grand Canyon. Hierna wilde we via "bright angel trail" de canyon in lopen. Helaas voelde Suzanne zich niet echt lekker en besloten we maar wat later te gaan. Rond 9 uur waren we bij de Rim en begonnen we aan onze toch naar beneden.

The bright angel trail is echt geweldig. Je krijgt pas echt een goede indruk van grote als je zelf de canyon in loopt. Het eerste stuk is echt heel stijl en bochtig. Na ongeveer 2km word het meer een lang pad dat langs de rand omlaag loopt. We hadden ons gelukkig goed voorbereid en veel water meegenomen. Onderweg kwamen we meerdere rangers tegen die naar onze plannen vroegen en ons adviseerde om niet verder te gaan dan het 3mile resthouse ivm de hitte (44 graden).

Na ongeveer 2 uur lopen kwamen we aan bij de 3 mile resthouse. Het was inderdaad erg warm en Suzanne vond het niet verstandig om verder te lopen. Er was ook nergens schaduw en dus zijn we na een half uur uitrusten begonnen aan de terug weg. Onderweg lagen er allemaal mensen langs de weg die helemaal kapot waren. Zelf was ik redelijk teleur gesteld dat we niet verder waren gekomen maar nu ik alle mensen zag liggen begreep ik wat de rangers bedoelde. Na 3,5 uur lopen en regelmatige stops waren we eindelijk weer boven aan de rim. Goed advies voor iedereen is dat je je niet moet vergissen in de afstand. 3 mile lijkt niet veel maar de terugweg is echtverschrikkelijk zwaar. Helemaal als de tempratuur het gewoon niet toelaat. Maar ondanks het feit dat we niet gekomen zijn tot waar wel wilde was het echt een ervaring om nooit te vergeten.

We zijn naar ons hotel gegaan waar we lekker in het zwembad hebben uit gerust. We hebben een ander Nederlands stel nog geholpen aan een reis stekker die wij dubbel hadden en hun vergeten waren. We hebben gegeten in het restaurant van het hotel en dit was echt uitstekent! Na het eten zijn we terug gereden naar de grand canyon en hebben daar nog de "Grand canyon IMAX movie" gekeken in de bioscoop. Dit was een redelijk mooie film maar ik zou er alleen heen gaan als je tijd over hebt want het is niet indrukwekkend genoeg om speciaal tijd voor te maken.

Hotel : Grand canyon inn, Valle

Vorige pagina    Volgende pagina