VERENIGDE STATEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
                 2008               // DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   USA  2008     //     Dag 14     //    Page   ->   Monument valley  ->  Grand Canyon  ->  Valle

Vandaag zijn we na het ontbijt in ons hotel eerst naar Monument Valley gereden. We moesten ver van de route naar ons volgende hotel afwijken maar achteraf was dit zeker de moeite waard. We zijn met onze eigen auto de vallei in gereden over de zeer slechte weg. Het was redelijk goed te doen tot ongeveer halverwege. Hier bleek de weg toch wel erg slecht te worden besloten we om te draaien. Het was heerlijk weer en de rotsformaties in combinatie met de prachtige lucht zijn echt indrukwekkend. Na een uurtje door de valley rijden zijn we richting de Grand canyon gereden. Onderweg leek het even slecht weer te worden en we maakte even kennis met een "dry thunderstorm". Toen we bij de Grand canyon aankwamen was het echter weer prachtig weer.

We zijn op een aantal lokatie's langs de south rim gestopt. Eigenlijk elke plek waar een parkeer plaats was. De ééne plek was nog indrukwekkender dan de andere. Het is echt niet uit te leggen hoe groot de Grand canyon is. Op foto's is het ook gewoon niet vast te leggen. We maakte bij 1 van onze stops ook nog kennis met een lokale bewoner. Een ratelslang kwam ineens uit de bosjes en ging op een paar meter van ons over het pad heen. Toch het bewijs dat je moet oppassen en niet zomaar langs de paden moet gaan lopen.

Toen we aankwamen in Grand canyon village was het een stuk drukker. We hebben wat rond gekeken langs de rim en besloten wat te gaan eten. Bij het visitors centre kwamen we de tijd van zonsondergang te weten en besloten hier te blijven om dat mee te maken. Na wat eten hebben we een plekje langs de rim gezocht met goed uitzicht. Het was erg druk en een goede plek vinden was moeilijk. De zons ondergang was echt geweldig, alles kleurt rood terwijl de andere kant al pik zwart is. Echt een aparte ervaring en zeker een must voor iedereen die de grand canyon bezoekt..

Hierna zijn we naar ons hotel gereden. Het hotel lag in Valle, dit is ongeveer 30 minuten rijden van de South rim. Omdat we na zonsondergang weg gingen van de canyon rim was de weg alleen aarde donker. De kwaliteit van de weg is uitstekend maar er lopen hier ook wilde dieren dus we moesten wel een beetje uitkijken.

Het hotel was prima voor de prijs alleen zouden we achteraf liever dichter bij grand canyon village gezeten hebben zodat we eerder konden vertrekken voor de “bright angel trail”van morgen.

Hotel : Grand canyon inn, Valle

Vorige pagina    Volgende pagina