VERENIGDE STATEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
                 2008               // DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 // DAG 22 // DAG 23 //

   USA  2008   //   Dag 12    //   Zion National Park

Vandaag zijn we na het ontbijt in ons hotel eerst nog een rondje over de strip gereden om alle hotels/casino's eens goed bij daglicht te bekijken. Wel vanuit de auto want de tempratuur was weer veel te hoog om actie te ondernemen.

Hierna zijn we richting st. George gereden waar we gelukkig vervroegd mochten inchecken in ons hotel. Nadat we onze spullen op de kamer hadden gelegd zijn we door gereden naar Zion NP. Dit is een prachtig park dat in een canyon van rode rotsen ligt. Het is er echt prachtig om te wandelen. We zijn eerst naar de "checkerboard messa" gereden. Dit is een berg vol met vierkante vakjes. Hierna hebben we een wandeling gemaakt tot "canyon overview". Dit was erg mooie wandeling met mooie uitzicht en daardoor zeker een aanrader. Een niet te lange klim en binnen een uur ben je weer beneden.

Hierna hebben we de auto bij het visitors center geparkeerd. Zion canyon zelf mag je niet in met de eigen auto. Er rijden Busjes die elke 10 minuten bij een halte stoppen. Het was heerlijk om een dagje geen auto te hebben en gewoon rond gereden te worden. Het feit dat er geen auto's in mochten betekende ook automatisch dat er een heerlijke rust hing. En geloof me na een paar dagen Las Vegas is dat wel erg lekker!

We hebben een aantal korte wandeling gemaakt tussen de stops van de bus door. "wheeping rock trail" loopt naar een rots die over je heen hangt waar continu water afdrupt. Het is net of je in de regen staat. De "temple of sinawava" ligt aan het eind van de canyon en word steeds smaller. Veel mensen lopen op het eind door het water verder maar helaas hadden we ons hier niet op voorbereid. Goede tip voor als je hier heen gaat is dus slipper of waterschoenen meenemen. We zijn richting auto gegaan en hebben in de buurt van ons hotel nog wat gegeten. We zijn op tijd gaan slapen aangezien het door een lange avond in Las Vegas een korte nacht was geweest.

Hotel : Ramada inn, st. George

Vorige pagina    Volgende pagina