SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag Spanje en Portugal 2016

Dit jaar begon voor ons zoals altijd weer met veel vragen. Waar gaan we dit jaar heen met vakantie? Waar moet je heengaan als je al zoveel droom reizen gemaakt hebt? Kunnen en willen we wel zoveel geld betalen voor een vakantie?

Op alle vragen vonden we uiteindelijk een antwoord. Belangrijkste antwoord was nee we willen dit jaar niet zoveel geld uitgeven als andere jaren. Onze echte droom reizen zoals bijvoorbeeld Kenia en Tanzania zijn zo duur dat we daar echt 2 jaar voor moeten sparen. We besloten dan ook om dit jaar niet zo ver weg te gaan en ons op Europa te richten. Nadat we half Europa bekeken hadden zijn we uiteindelijk op een bestemming gekomen die alles lijkt te hebben wat we zoeken. Natuur, cultuur, lekker eten, niet te duur en we kunnen met de eigen auto!

Het is dus een rondreis door Spanje en Portugal geworden!

Voor veel mensen misschien een verrassende keuze omdat het eerste beeld dat Spanje en Portugal oproept de volgepakte stranden van de costa’s zijn. Als je jezelf wat meer verdiept in de landen dan blijkt er veel meer te zijn dan strand. Zo zijn er in het noorden van het Spanje ruige rotskusten. Exotische vogels in de Extramadura, Schitterende rots baaien in de Algarve, Mediterrane steden en ontzettend veel cultuur in Andalusië, Groene bossen en woestijnen in de Navarra en het ruige berg landschap van de Pyreneeën.

We hebben dan ook een rustige rondreis gepland waarbij we de meeste gebieden wat langer aandoen om zo veel van de landen te kunnen zien. Misschien maken we vanuit Andalusie nog een dag excursie naar Marokko maar dit bekijken we ter plekke. Verder staat de Britse kolonie Gibraltar op het programma en zullen we op de heen en terugweg nog een nachtje in Frnakrijk verblijven om de lange reis te splitsen.

Kortom een zeer gevarieerde reis door de minder bekende gebieden van Spanje. Hopelijk kunnen we straks de vele costagangers toch overtuigen het binnenland van Spanje eens te bezoeken. Wij hebben er in elk geval zin in!

Dag 1 : Beuningen -> Frankrijk
Dag 2 : Frankrijk -> Bakio (Baskenland)
Dag 3 : Bakio -> Extramadura
Dag 4 : Extramadura
Dag 5 : Extramadura
Dag 6 : Extramadura -> Algarve
Dag 7 : Algarve
Dag 8 : Algarve
Dag 9 : Algarve
Dag 10 : Algarve
Dag 11 : Algarve -> Sevilla
Dag 12 : Sevilla -> Andalusie
Dag 13 : Andalusie
Dag 14 : Gibraltar
Dag 15 : Andalusie -> Tembleque
Dag 16 : Tembleque -> Navarra
Dag 17 : Navarra -> Frankrijk -> Belgie -> Beuningen

Volgende pagina