SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag  Spanje en Portugal  2016   //  Dag  17  //  Eraul  ->  Frankrijk  ->  Belgie  ->  Beuningen

Om 5 uur ’s ochtends gaat onze wekker. We willen proberen zover mogelijk te rijden vandaag en dus willen we voor de drukte al onderweg zijn. We nemen nog wat stokbrood mee uit de keuken van de eigenaar en om half 6 zitten we dan ook in de auto. Het eerste deel rijden we door mistige bergen en als we bovenop staan zien we nog een mooie zonsopkomst. Het duurt ongeveer anderhalf uur voordat we bij de Spaans – Franse grens zijn en dus schieten we aardig op. Het is niet druk en slechts bij de tol pootjes moeten we soms even wachten.

Al snel zijn we voorbij Bordeaux als we stoppen voor LPG en ontbijt. Natuurlijk nemen we alles mee in de auto want we willen door! Vandaag willen we minstens voorbij Parijs komen. Het weer is overigens nog altijd wisselvallig. Af en toe zon en af en toe een stevige bui. Met slechts 1 tankstop bereiken we de voorsteden van Parijs als het halverwege de middag is. Suzanne wil graag wat eten en we maken een afspraak. Bij de volgende Mc Donalds langs de snelweg gaan we eten.

We rijden door Parijs, langs Valencienes en door Brussel maar nog altijd geen restaurant….

Ook bij Antwerpen zien we geen restaurant en dus rijden we richting de Nederlandse grens ervan overtuigd dat er na de grens wel een restaurant zit. Helaas, dit bleek dus toch bij Maastricht te zijn. Vlak voor de grens stoppen we nog wel even voor LPG. De prijzen in Belgie voor LPG zijn bijna 20 cent goedkoper dan in Nederland en dus tanken we hier graag nog even. Als we richting Eindhoven rijden weten we het zeker we stoppen niet meer! Nu zijn we er klaar mee en we willen naar huis. Ook bij Eindhoven zien we nergens een restaurant langs de weg. Inmiddels is het al half 10 als afrit Beuningen oprijden en het eerste restaurant sinds Parijs langs de snelweg zien.

Het is bijna ongelofelijk, we zijn 3 landen door gereden hebben bijna 500km gereden en het eerste restaurant aan de snelweg is in onze eigen woonplaats! We halen snel wat te eten en besluiten dat we het nu ook gewoon thuis op willen eten. We rijden door naar huis en zijn opgelucht dat we er zijn. Een absolute record dag autorijden hebben we doorgemaakt! We hebben 1450km gereden met slechts 4 korte stops om te tanken. Vijftien uur na ons vertrek in Eraul draaien we thuis de deur van het slot.

En zo kwam er door slecht weer een eind aan een toch teleurstellende reis. We hadden hele hoge verwachtingen vooraf maar door het slechte weer is alles letterlijk in het water gevallen. Misschien moeten we voorlopig toch maar naar landen met mooi weer garantie gaan. Alhoewel hadden we dat nu niet ook gedaan?....

Vorige pagina