SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag  Spanje en Portugal  2016   //  Dag  15  //  Montejaque  ->  Tembleque

Vanochtend zijn we rond 9 uur vertrokken van het plaatsje Montejaque. Onderweg zijn we eerst gestopt bij Fuente de Piedra. Dit is een natuurgebied aan een groot meer waar grote aantallen Flamingos en andere vogels leven. De nestelende Flamingos zijn afgeschermd voor publiek en dus zien we alleen de alleen staande Flamingos. Ook lopen er veel konijnen en zwemmen er een aantal schildpadden rond. Na een korte stop rijden we verder. Gelukkig ligt om de hoek een LPG tankstation want we reden al een kleine 50 kilometer op benzine.

Meest noemenswaardig van de rit naar ons volgende hotel was eigenlijk het feit dat het droog is gebleven! Voor het eerst in 10 dagen hebben we geen regen gezien en dat terwijl we onderweg naar huis zijn!

Het hotel waar we vandaag overnachten is erg basic en ze spreken geen woord Engels maar het is prima voor een nachtje. Met wat gebaar maakt de receptionist duidelijk waar we wat kunnen eten en als onze spullen op de kamer liggen rijden we het dorpje in. We zien 2 barretjes en besluiten er bij 1 naar binnen te lopen. Het cafetje zit behoorlijk vol met voetbal supporters. Vandaag is de laatste dag van de Spaanse voetbal competitie en dat is hier te zien. Op 1 tv is Real Madrid te zien en op de andere tv Barcelona. Er zijn ook duidelijk 2 kampen in het cafe. De ouderen kijken Barcelona en de jongeren kijken Real Madrid.

De oudere man achter de bar spreekt echt geen woord Engels maar met gebaren weten we elkaar te begrijpen. Er staan allemaal Tappas op de bar en de man bied ons dat aan. Wij kiezen echter voor pizza als hij daar ineens een kaart van laat zien. We nemen allebei een drankje en nemen plaats voor de televisie met natuurlijk Barcelona. Na een paar minuten komt de pizza al en die is prima te eten. Als het eten op is wil ik afrekenen en de man achter de bar steekt 10 vingers op. Ik leg 15 euro neer en de man pakt het tientje. Enigszins verbaast geef ik hem ook de 5 euro die hij eerst niet wil aannemen. Ik ben een echter Nederlander maar 2 pizza en 2 drankje voor 10 euro gaat mij te ver.

Tegenover ons hotel liggen 2 typisch Spaanse molentjes waar we nog even gekeken hebben voordat we naar ons hotel terug zijn gegaan. Toen we de eerste keer de kamer op gingen hadden we al problemen met het slot en nu krijgen we de kamerdeur wederom niet open. Na veel moeite en een ander kaartje komen we uiteindelijk toch binnen. Gelukkig hoeven we alleen morgen ochtend nog naar buiten en niet meer naar binnen. Uiteindelijk is Barcelona net kampioen geworden maar vanuit de bar van ons hotel heeft weinig gejuicht geklonken. Misschien zitten we ook net iets te dicht bij Madrid vandaag.

Overnachting : Hotel a posada, Tembleque (Spanje)

Vorige pagina    Volgende pagina