SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag  Spanjeen Portugal  2016   //  Dag  12  //  Sevilla -> Montejaque

Suus heeft weer fantastisch geslapen maar ik ontzettend slecht. De bedden zijn hard, 15 cm te kort en de kussens waren echt dramatisch. Daarnaast heb je ook nog eens de herrie van het verkeer in het centrum van Sevilla. Kortom een kort nachtje voor mij. Toch checken we pas tegen 10 uur uit en als we naar buiten lopen regent het weer eens. Hoe kan het ook anders…

Net buiten Sevilla komen we weer een LPG tankstation tegen en gelukkig hebben ze hier ook de verloop nippel die ik nodig heb. Bij alle tankstations hier staan de gas pompen helemaal aan de rand van het tankstation terrein. Hier ben ik echt ontzettend blij mee want nu kan ik lekker in de stromende regen tanken. Door alle verloop nippels is de tank aansluiting zo zwaar dat ik de slang niet los kan laten. Helaas voor Suus moet zij ook uit de auto komen om de knop in te houden. Geluk voor haar is dan wel dat ze net onder het afdakje van de pomp zelf kan staan.

De weg naar ons volgende huisje is ongeveer anderhalf uur en gedurende de gehele weg regent het continu. Het dorpje Montejaque waar we de komende paar dagen verblijven staat vol met witte huisjes en is tegen een rots aan gebouwd. Het steegje waar de receptie van ons hotel ligt is zo smal dat ik me afraag hoe ik hier in vredesnaam de auto kan keren. Met een aantal keer steken lukt het uiteindelijk toch. We hebben een upgrade gekregen van een twee persoonskamer naar een zes persoonsvilla! We moeten wel naar de andere kant van het dorpje rijden maar het huisje is echt schitterend. Athans dat denken we op het eerste gezicht… Rob geus zou zich in deze keuken redelijk kunnen uitleven. Vieze borden in de kast, bakjes met een laagje water erin, schimmel in de diepvries en de keuken en magnetron zijn ook niet fantastisch. Maar ach even een flinke afwasbeurt en die vriezer gebruiken we toch niet.

We willen even wat boodschappen doen maar natuurlijk is hier in de middag alles dicht. In Montejaque is alles dicht maar een dorp verder is een kleine supermarkt open. Met al mijn creatieve kook hersens kan ik echter geen enkel gerecht bedenken met de producten die ze hier verkopen. We rijden dus maar door naar Ronda dat op 20 minuten rijden ligt en een grote stad is. Gelukkig vinden we hier al snel een grote supermarkt echter is dit een soort Lidl of Aldi en ook hier verkopen ze weinig bruikbare producten voor ons. Op dus naar supermarkt drie! Gelukkig is dit een grote supermarkt met veel verse producten en dus kopen we door 3 dagen avondeten en ontbijt in. Als we afgerekend hebben gaat meteen de supermarkt op slot. Blijkbaar is deze supermarkt toch ook in de middag gesloten.

We rijden in de regen weer terug naar ons huisje waar we zelf een pasta gerecht koken. Na het eten is er een moment dat het droog is en ik besluit even wat te gaan fotograferen. Net buiten het dorp is een soort canyon met enorme rotsblokken en een kronkelend weggetje erdoor. Als ik eenmaal een mooi plekje gevonden heb begint het echter weer te gieten. In de stromende regen weet ik nog een paar mooie panoramas te maken maar daarna moet ik toch echt de auto in vluchten. De rest van de avond zitten we op de bank naar een Amerikaanse televisie zender te kijken. Erg overdreven programmas maar wel erg leuk om te kijken. Die Spaanse nasynchronisatie snappen wij toch allemaal niet.

Overnachting : Casa de montejaque, Montejaque (Spanje)

Vorige pagina    Volgende pagina