SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag  Spanje en Portugal  2016   //  Dag  10  //  Luz

Yes! De zon schijnt als we opstaan vanochtend. We ontbijten voor het eerst zelf in ons huisje en rijden daarna met de auto naar Lagos. We bezoeken de historische binnenstad maar eigenlijk is dit meer een magneet voor toeristen dan een echte historische stad. We lopen een rondje maar zien maar weinig echt interessants. Wel hebben ze heel veel leuke terrasjes in de zon en wij gaan ook op zoek naar een leuke. Uiteindelijk vinden we er 1 die heeft wat we zoeken, echte Portugese kip Piri Piri op het menu! Suus neemt een salade en het eten is erg lekker. Ik moet zeggen dat ik de sterkte van de Piri Piri in eerste instantie wel mee vond vallen maar toen het bord bijna leeg was begon het toch aardig te branden in mijn mond.

We lopen over de boulevard terug naar en de auto en rijden naar een supermarkt om wat eten voor vandaag te kopen. Halverwege de middag zijn we weer terug bij ons huisje waar Suus lekker op het terras in de zon gaat zitten. Ik ga nog even de kliffen op en probeer het ND1000 filter weer op mijn camera met aardige resultaten. Als ik terug kom zit Suus nog altijd in het zonnetje en we beginnen met het eten. Wederom doen we makkelijk en we eten pasta vandaag! Na het eten ga ik toch nog een keer het filter proberen maar dit keer aan de andere kant van de berg achter ons huisje. Als ik een mooi plekje vind maak ik een aantal naar mijn idee goede plaatjes. Als ik echter in de verte de oceaan op kijk zie ik donkere wolken aankomen en een muur van regen eronder! Ik wacht heel even af maar de wolken komen recht mijn kant op en ik zie duidelijk de regen als een muur op de kust afkomen.

Ik pak snel mijn spullen in en zet het op een sprint terug naar het huisje. Eenmaal binnen zie ik dat de wolken echt net voor ons huisje langs trekken en dus houden we het toch droog! Als ik de camera aan de computer koppel zie ik dat helaas bijna alles mislukt is. Waarom weet ik eigenlijk niet maar ik vermoed dat de laagstaande zon tussen het filter en de camera door geschenen heeft. Morgen vertrekken weer uit de Algarve en dat is maar goed ook. De komende dagen word er weer regen voorspeld. Helaas voor ons is dat ook het geval op onze volgende bestemming Sevilla. Normaal gesproken misschien wel de warmste stad van Europa maar nu dus ook geteisterd door regen en onweer. Dat word weer een heerlijk vooruitzicht dus!

Overnachting : Resort Quinta do mar da Luz, Luz (Portugal)

Vorige pagina    Volgende pagina