SPANJE    // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 // DAG 16 //
   PORTUGAL // DAG 17 //

   Reisverslag  Spanje en Portugal  2016   //  Dag  1  //  Beuningen -> Frankrijk

Het is 4 uur in de ochtend als onze wekker gaat. Na een douche en het inpakken van de auto is het eindelijk tijd voor onze vakantie. De komende drie weken zullen we in Spanje, Portugal en Frankrijk verblijven.

De eerste etappe is meteen een goede. We hebben de eerste nacht nog niks geboekt omdat we simpelweg niet weten hoe ver we kunnen komen. Het idee is om ergens in de buurt van bordeaux te overnachten. We hebben wel een aantal hotels gevonden die ons interessant lijken en dus houden we de adressen achter de hand.

We Treffen vandaag een erg regenachtige dag en het merendeel rijden we door regen of grauwe lucht. De route die we rijden loopt via Eindhoven, Antwerpen, Brussel, Parijs, Tours, Poitiers naar Bordeaux. Als we er na Bordeaux Duizend kilometer op hebben zitten rijden zoeken we een hotel op. Het eerste hotel ligt prachtig landelijk in een erg authentiek gebouw. Als ik naar binnen loop blijkt er echter niemand aanwezig. Er hangt een briefje dat er pas om 19.00 iemand op de receptie aanwezig is. Bij reserveringen hangt er een sleutel klaar en kan je jezelf helpen. Helaas hebben wij niet gereserveerd en zin om te wachten hebben we ook niet.

We besluiten om een stukje verder te rijden om te kijken wat we nog tegen komen. Niet veel later zien we langs de A63 een fast food restaurant met daarnaast een hotel. Het hotel ziet er erg basic uit en kost 65 euro de nacht. Prijzig maar ze hebben we plek! We besluiten om eerst bij de fast food keten te gaan eten zodat we daar via de Wifi kunnen kijken of er nog iets beters in de buurt ligt. Al snel vind ik een motel op een half uurtje verder rijden. De recensies zijn goed en de prijs is 49 euro! Na het eten besluiten we dus door te rijden en een half uurtje later checken we in bij Motel des Landes in het plaatsje Benesse-Maremme. Bijkomend voordeel is dat we nu op nog een half uur van de grens zitten en onze reisdag morgen aanzienlijk korter geworden is.

Het motel is basic maar wel schoon en dat is het belangrijkste. Het bed ligt goed en dus is dit een prima hotel voor mensen die op doorreis zijn naar het zuiden. Na 1230 kilometer gereden te hebben vinden wij het wel mooi geweest en dus liggen we vroeg in ons bed.

Overnachting : Motel des Landes, Benesse-Maremne (Frankrijk)

Vorige pagina    Volgende pagina