NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007    //    Dag 8   //   Dovrefjell national park

Vandaag hebben we eerst uit geslapen en rond half 11 zijn we richting "Dovrefjell national park" gereden. We hoopten hier de "Muskusossen" te zien. Dit is een heel oude diersoort die alleen nog in dit park voor komt. Er zijn ook allerlei tours te boeken maar je krijgt nergens garantie dat je de dieren ziet. De prijzen zijn echter vrij hoog en dus besloten we om zelf op pad te gaan. De receptionist van ons park wees ons een weg die tot ver in het park met de auto te berijden was. Het eind van deze weg ligt bij het kleine dorpje "Snowheim" op ongeveer 45 minuten rijden van de ingang van het park.

We reden zoals ons was verteld naar het zuiden over de E6. Ter hoogte van de kruising E6 en 29 bij het plaatsje Hjerkinn konden we het park in rijden. We moesten wat geld in een brievenbus stoppen als entree, er zat niemand dus zo doorrijden had ook gekund maar we besloten om netjes te zijn en gewoon te betalen. Het was een redelijke weg en de natuur is echt schitterend. Na een tijdje kwamen we bij de eerste plekken sneeuw waar we op konden lopen tijdens onze vakantie. We hebben dan ook even lekker in de sneeuw gespeeld met wat sneeuwballen.

We zijn verder gereden tot we niet verder konden. Het was nog ongeveer 15 minuten lopen naar "Snowheim" dat het echte eind punt was. Snowheim ligt aan de voet van een hoge berg en ligt midden in besneeuwd gebied. We hebben een tijdje rond gelopen en snowheim bleek eigenlijk helemaal niks te zijn. Het dorp bleek echt volledig uitgestorven te zijn maar de locatie is echt geweldig. Na de nodige foto's zijn we terug gelopen naar de auto. Toen we net in de auto zaten begon het ineens heel erg hard te regenen. We hebben nog wat door het park gereden maar helaas hebben we de Muskusossen niet gezien.

Eenmaal uit het park zijn we naar Oppdal gereden waar een prima supermarkt te vinden was. Hier konden we weer voor een paar dagen inkopen doen. De rest van de dag hebben we weer genoten van het heerlijke weer bij ons huisje. Het is wel raar om te zien hoe snel het weer hier van extreme regen kan omslaan naar een helder blauwe lucht.

Overnachting : Smegarden camping, Oppdal

Vorige pagina    Volgende pagina