NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //
   Noorwegen  2007     //     Dag 7     //    Hunderfossen   ->   Oppdal

Vandaag zijn we richting Oppdal vertrokken. We besloten om door Rondane National park te rijden. Vanaf de E6 weg zijn we de 27 weg opgegaan. De eerste paar km was het stijl omhoog rijden. Rondane ligt op een soort plateau en het is er heerlijk rustig. Je kunt er een uur rijden en misschien 1 a 2 auto's tegen komen. Het is er prachtig en na een paar km rijden kwamen we de eerste plekken sneeuw tegen.

In dit park lopen ook een hoop schapen en dus moet je redelijk uit kijken dat er niet toevallig één voor je auto loopt. Net buiten het park kwamen we langs een parkeer plaats waar een waterval zou moeten zijn. We zijn uitgestapt en een stukje gaan lopen. Het was er erg druk maar de waterval bleek heel erg tegen te vallen. Waarschijnlijk is dit voor elke toerist de eerste waterval die ze tegenkomen in Noorwegen. Als je de watervallen hier vergelijkt met wat we later in het Fjorden gebied zagen dan kan je beter gewoon door rijden.

We zijn door gereden en zijn naar onze camping gereden vlakbij Oppdal. Het duurde wat lang voordat we iemand gevonden hadden die ons kon helpen maar gelukkig was het personeel wel erg vriendelijk en behulpzaam.

Na alles uitgepakt te hebben wilde we toch nog iets doen. Het was inmiddels erg mooi weer geworden en de tempratuur liep tegen de 30 graden. Bij de receptie vond ik een foldertje over een plek genaamd "maglaupets". Dit zou een indrukwekkende stroom versnelling in een rivier die niet al te er weg was.

Het was ongeveer 15 minuten rijden en eenmaal daar stonden er allemaal waarschuwing borden die waarschuwde voor extreem sterke stroming. Na een stukje lopen kwamen we bij de rivier en de watermassa was echt geweldig! een rivier van 15 meter breed stroomt op dit punt door een stuk van 1 meter tussen de rotsen door. In het boekje stond dat het hier zo diep was dat er nooit een goede meting gemaakt was! Ik vind dit een aanrader voor iedereen in de buurt. Zeker als je tijd over hebt echt de moeite waard!

Vanaf Maglaupets zijn we nog naar een viking graf veld gereden in het plaatsje Vang. Er valt echter zeer weinig te zien aangezien het gewoon een veld is met een hoop rotsblokken erin. Het is dat er een bordje bij stond wat uitlegt hoe vikingen begraven werden anders hadden we het niet geweten.

We zijn hierna terug gereden naar ons huisje waar we lekker in de zon wat eten gemaakt hebben. De camping is erg rustig en mooi gelegen langs een berg rand. Er is een kleine super markt in de buurt maar die was wel erg prijzig. Je kunt beter door rijden naar het centrum van Oppdal centrum dat 20 minuten verder ligt.

Overnachting : Smegarden camping, Oppdal

Vorige pagina    Volgende pagina