NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

Noorwegen  2007   //   Dag 6    //   Lillehammer

Vandaag hebben we een hele dag in Lillehammer en omgeving. We zijn 's ochtends eerst wet gaan wandelen in de omgeving van ons huisje. Het huisje lag naast het pretpark in Hunderfossen. In dit pretpark staat de grootste trol van Noorwegen.

We zijn naar Lillehammer gereden waar we eerst wat inkopen hebben gedaan voor het eten. Hierna zijn we door gereden naar de "Lysbardsbakkene" Olympische skischans. Het leuke is dat er speciaal gras op de schans ligt waardoor het ook mogelijk is om in de zomer te springen. We hebben even staan kijken hoe verschillende skiŽrs naar beneden kwamen.

Hier hebben we tickets gekocht voor de schans, de simulator en de skilift. We zijn eerst met de skilift naar boven gegaan. Er zijn 2 schansen en we zijn eerst naar de lage schans gegaan. Hier ging een wat oudere skiŽr net naar beneden. Hierna zijn we boven op de bovenste schans geweest. Deze was veel hoger dan de lage schans en we hebben even gewacht tot er weer een skiŽr naar beneneden ging. Het uitzicht van bovenop de schans is echt geweldig. Je kijkt over heel Lillehammer uit en het grote meer waar Lillehammer aan ligt.

We hebben boven aan de schans nog wat rond gelopen en hebben daarna de lift naar beneden genomen. Het was ook mogelijk om te lopen over de trap die langs de schans liep maar aangezien deze zo hoog was besloten we toch maar de lift te nemen. Beneden aangekomen zijn we naar de simulator gegaan.

In de simulator draaide 2 verschillende filmpjes. De eerste film was van de Olympische reuzenslalom afdaling en de 2de was van de Olympische bobslee baan. Het was wel leuk dat we de dag ervoor door de echte bob baan geweest waren! Nu konden we het goed filmen en hadden we toch nog een leuke herinnering. Alleen mocht dit niet in de schaduw staan van het echte werk!

Terug bij het huisje zijn we nog even gaan kijken bij de stuwdam van Hunderfossen. Het water hier is echt extreem wilt! Leuk om even te kijken als je tijd over hebt.

Overnachting : Turistsenter, Hunderfossen

Vorige pagina    Volgende pagina