NOORWEGEN // DAG 1 // DAG 2 // DAG 3 // DAG 4 // DAG 5 // DAG 6 // DAG 7 // DAG 8 // DAG 9 // DAG 10 // DAG 11 // DAG 12 // DAG 13 // DAG 14 // DAG 15 //
           2007           DAG 16 // DAG 17 // DAG 18 // DAG 19 // DAG 20 // DAG 21 //

   Noorwegen  2007    //    Dag 5   //   Trysil   ->   Hunderfossen

Vandaag vertrekken we rond 6 uur 's ochtends uit Trysil. Suzanne kon totaal niet slapen door haar astma en dus besloten we om maar vroeg onze spullen te pakken. We wilde een andere weg rijden dan dat we heen kwamen en reden dus een stukje om over wat achteraf een erg slechte weg bleek te zijn.

Rond half 10 kwamen we in Hamar waar we even gingen kijken bij het Vikingschip. Dit is de Olympische schaatsbaan en van buiten lijkt het net een omgekeerd Vikingschip. Helaas regende het zo hard dat we besloten maar vanuit de auto te kijken en niet uit te stappen. We zijn richting Lillehammer gereden en rond 11 uur ware we daar. Het was inmiddels gestopt met regenen het klaarde een beetje op. We wilden vandaag naar de Olympische bobslee baan. Dit bleek net buiten Lillehammer te liggen richting Hunderfossen. Op de Olympische bobslee baan kan je voor ongeveer 30 euro in een bob op wielen door de echte Olympische baan naar beneden. De bobs worden bestuurd door professionele bob coureurs en de bobs zijn overdekt met een kooi, het gevaar is dus minimaal.

Na het kopen van de tickets moesten we een half uurtje op onze beurt wachten. Hierna werden we in een busje naar boven gebracht. Onze tassen konden we in het busje laten en kregen beneden netjes terug. We kregen wat uitleg en beschermende spullen aan en toen vertrokken we. En dit was echt zo gaaf! Het ging zo hard en je voelde je in de bochten helemaal in elkaar gedrukt worden! De snelheden liepen op tot ruim boven de 120km/u! Dit is echt een must do voor iedereen die in deze omgeving is. Mits je gezondheid het toelaat natuurlijk want je moet het niet onderschatten.

Na de bobslee baan zijn we naar onze camping gereden. Het huisje zag er weer prima uit en na het inchecken zijn we nog even richting Lillehammer gereden. Hier zijn we naar het Olympisch museum geweest. Hier worden allerlei dingen van alle Olympische spelen ooit te toon gesteld. Het museum bevind zich in wat vroeger de Olympische ijshockey hal was. Dit maakt het toch wel weer een speciale plek. Leuke is dat er ook veel Nederlandse Olympische herinneringen te zien zijn in het museum.

Na het Olympisch museum zijn we terug naar Hunderfossen gereden voor onze eerste nacht hier.

Overnachting : Turistsenter, Hunderfossen

Vorige pagina    Volgende pagina